Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Υπάρχουν περίπου 225 ιθαγενείς γλώσσες στην Ευρώπη -περίπου το 3% των γλωσσών του κόσμου. Οι περισσότερες είναι ινδοευρωπαϊκής καταγωγής. Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες η Ευρώπη έχει γίνει πιο πολύγλωσση. Συνεπώς, έχει μεγαλώσει η ανάγκη γνώσης περισσότερων ξένων γλωσσών.

Με ευκαιρία την ημέρα αυτή, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις σε κάθε κράτος μέλος της Ευρώπης για να τονιστεί η σπουδαιότητα της πολυγλωσσίας.

 Ακολουθώντας αυτό το παράδειγμα οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, με την έγκριση του Διευθυντή του Γυμνασίου κου Κωνσταντίνου  Γούλα, του συλλόγου των διδασκόντων καθηγητών και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γερμανικών κας Ρίτας Ρουσιαμάνη, καθώς και την τεχνική υποστήριξη του καθηγητή της Πληροφορικής κου Δημητρίου Γκούμα, ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση.  Δώθηκε έμφαση στην ικανότητα χρήσης ξένων γλωσσών με τη συμμετοχή των μαθητών σε σκετς, παρουσιάσεις, παιχνίδια και τραγούδια.

Και όπως είπε και ο διάσημος σκηνοθέτης Φρεντερίκο Φελίνι : «Κάθε γλώσσα βλέπει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο», συνεπώς η γνώση πολλών ξένων γλωσσών μας ανοίγει το παράθυρο σε πολλούς κόσμους, μας καθιστά πιο δεκτικούς , πιο οξυδερκείς και πιο ικανούς να κρίνουμε αντικειμενικά τον κόσμο που μας περιβάλλει.

IMG_1081 2277156

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2017-2018. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση