Συμμετοχή της Α΄ Τάξης σε ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Πέμπτη, 16-03-2017, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ενημερωτική ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου, Τσαντίλας Σωτήριος και οι εκπαιδευτικοί Γκούμας Δημήτριος και Πλεσιώτη Κωνσταντίνα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και διοργανώθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων.

Κύριοι ομιλητές ήταν η Αστυνόμος Β΄(ΕΚ) Όλγα Γαλάνη και ο Υπαρχιφύλακας Σοφοκλής Τζιμούλης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Οι ομιλητές κατάφεραν να προβληματίσουν τα παιδιά και να επιστήσουν την προσοχή τους σε βασικές «παγίδες» του διαδικτύου. Το τελικό συμπέρασμα είναι «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή  και υπευθυνότητα!

IMG_20170316  IMG113930   IMG113938

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση