Πρόγραμμα φιλοξενίας Κυπριακής αποστολης

 Πέμπτη, 1-12-2016

4.30 μ.μ.: Αναχώρηση με λεωφορείο από το αεροδρόμια Μακεδονία- για Τρίκαλα.

8.00 μ.μ.: Άφιξη, μετά από σύντομη ενδιάμεση στάση, στα Τρίκαλα και τακτοποίηση των μαθητών στις οικογένειες φιλοξενίας.

Παρασκευή, 2-12-2016,

8 π.μ.: Άφιξη των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου με ευθύνη των οικογενειών υποδοχής. Σύντομη γνωριμία με το σχολείο και τους μαθητές.

8.30 π.μ.: Αναχώρηση της ομάδας του Χρυσοπράσινου Φύλλου για εκδρομή σε αξιοθέατα του νομού Τρικάλων (Γεφύρι Πύλης-Πόρτα Παναγιά-Καλαμπάκα-Μετέωρα) και επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου (ενημέρωση και δράσεις για το νερό)

4 μ.μ.: Επιστροφή στις οικογένειες φιλοξενίας

7 μ.μ-11 μ.μ.: Εκδήλωση προς τιμήν της Κυπριακής αποστολής στη Λέσχη Μονίμων Αξιωματικών Τρικάλων. Τα δύο σχολεία παρουσιάζουν την ιστορία του τόπου τους, το σχολείο τους και τις εργασίες που εκπόνησαν το προηγούμενο σχολικό έτος στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο». Ακολουθεί φαγητό, τραγούδι και χορός.

Σάββατο, 3-12-2016

10 π.μ. -1μ.μ: Ξενάγηση της ομάδας του Χρυσοπράσινου Φύλλου στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων από την αρχαιολόγο της εφορίας αρχαιοτήτων Εύη Ντάφη (Τζαμί-Φρούριο-Βαρούσι, Ασκληπιείο-Μανάβικα, Ληθαίος, πεζόδρομος Ασκληπειού κτλ)

Μεσημεριανό με τις οικογένειες φιλοξενίας.

Απογευματινή έξοδος με τις οικογένειες-προτεινόμενος προορισμός ο «Μύλος των Ξωτικών».

Κυριακή, 4-12-2016

11.30 π.μ.: Αναχώρηση με λεωφορείο από Τρίκαλα για το αεροδρόμιο Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) με ενδιάμεση σύντομη στάση στα Τέμπη και στο δίωρη περιήγηση κέντρο της Θεσσαλονικής (Λευκός Πύργος-Καμάρα) .

 

Σημείωση: Σε όλες τις δράσεις τους μαθητές συνόδευαν η συντονίστρια του προγράμματος Πλεσιώτη Κωνσταντίνα και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Τσαντίλας Σωτήριος και Γκούμας Δημήτριος. Επίσης συνεχή παρουσία είχαν και η αντιδήμαρχος παιδείας κα Έφη Λεβέντη και ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Τσιαμάντας Ιωάννης.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση