Δράσεις 2013-2014

MAW

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου συμμετέχουν

στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής»

του οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

 

          Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο εδώ και 17 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται.

       Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη και άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς και κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, που γίνονται οι μελλοντικοί μας εθελοντές, ενώ κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα!

          Το Νοέμβριο του 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής και μετά από σχετική επιστολή του οργανισμού στα σχολεία, οι μαθητές του Γυμνασίου  Μεγαλοχωρίου, μετά και από παρότρυνση των καθηγητριών Σέτζη Ελένης, ΠΕ01, και Πουλιάνα Λουίζας, ΠΕ06, συμμετείχαν με μια δωρεά των 2€ ο καθένας και πήραν ένα αστέρι στο οποίο έγραψαν το όνομά τους και την ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο το απλό χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις ευχές των μαθητών έγινε ένα μαγικό αστέρι χαράς, δύναμης και ελπίδας εκπληρώνοντας τις ευχές και τα όνειρα παιδιών που δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα για ζωή. Επίσης, ο κάθε μαθητής έλαβε ένα επιπλέον αυτοκόλλητο αστέρι ως αναμνηστικό της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, καθώς και μια επιστολή στον κάθε γονέα για τη συμβολή του.

Στη συνέχεια, οι μαθητές, με τη βοήθεια της μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου Κοντοχρίστου Γαβριέλας, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα «μαγικά Αστέρια» των ευχών τους, το οποίο παρουσίασαν στην σχολική γιορτή των Χριστουγέννων «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα…Μια γιορτή αγάπης και ελπίδας». Επίσης, διέθεσαν τα αυτοκόλλητα αστέρια τους για τη διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου ταμπλό, που κοσμεί το εσωτερικό του σχολείου.

          Τέλος, ο οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μαζί με το πιστοποιητικό συμμετοχής, έστειλε επιπλέον και ενημέρωση για την ευχή του παιδιού που υιοθέτησε το σχολείο.

MAKE A WISH_ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λίγα λόγια για τον οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)…

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), παράρτημα του μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού Make-A-Wish International, είναι ένας Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που πραγματοποιεί ευχές παιδιών ηλικίας 3-18 ετών, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη & ελπίδα.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1996 και από τότε μέχρι σήμερα έχει εκπληρώσει περισσότερα από 1.100 παιδικά όνειρα, με την βοήθεια των 600 και πλέον εθελοντών μας. Ένα παιδί μπορεί να γίνει πειρατής ή πριγκίπισσα, να συναντήσει τον αγαπημένο του ήρωα, να αποκτήσει αυτό που ονειρεύεται ή να ταξιδέψει εκεί που η καρδιά του ποθεί.

Όλα τα παιδικά όνειρα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με την οικονομική βοήθεια χορηγών και με χρήματα που συγκεντρώνονται από δωρεές, από προγράμματα όπως είναι το Αστέρι της Ευχής και από τις διάφορες εκδηλώσεις ή παζάρια που διοργανώνουμε.

Αφήστε μια απάντηση