ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ_16-5-2020

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, θα θέλαμε να σας  γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

 1. Δεδομένου ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα απουσιάσουν με άδειες ειδικού σκοπού και οι μαθητές έχουν κατανεμηθεί σε νέα Τμήματα,  το Σχολείο θα λειτουργήσει  καθημερινά με νέο, αναμορφωμένο πρόγραμμα  από τις 8:00 π.μ. ως τις 11.20 π.μ.. Θα υπάρχει μόνο ένα διάλλειμα 15  λεπτών ανάμεσα στην 2η και 3η ώρα , κατά το οποίο οι καθαρίστριες θα απολυμαίνουν τους  χώρους και τα σημεία που προβλέπονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου.
 2. Οι μαθητές έχουν κατανεμηθεί σε τμήματα όχι μεγαλύτερα των 15 μαθητών. Για κάθε τάξη υπάρχουν δύο τμήματα (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2). Για την αποφυγή συνωστισμού οι μαθητές θα προσέρχονται στο Σχολείο μέρα πάρα μέρα, δηλαδή για την 1η εβδομάδα (από 18/5-23/5) τη Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρθουν στο Σχολείο οι μαθητές των Τμημάτων Α1, Β1 και Γ1 και την Τρίτη-Πέμπτη (από 25/5-29/5) θα έρθουν για μάθημα οι μαθητές των Α2, Β2, Γ2. Την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έχουν μάθημα οι μαθητές των Α2, Β2, Γ2 και Τρίτη-Πέμπτη οι μαθητές των Α1, Β1 και Γ1, και ούτω καθεξής. Σας επισυνάπτουμε τις καταστάσεις με τα νέα Τμήματα, ώστε να δείτε σε ποιο Τμήμα ανήκει το παιδί σας και ποιες μέρες θα έρθει στο Σχολείο. Επισυνάπτουμε επίσης το αναμορφωμένο Πρόγραμμα, ώστε τα παιδιά να φέρουν τα σχετικά βιβλία.
 3. Επισημαίνουμε την προσοχή των μαθητών κατά την πρωινή προσέλευσή τους στο Σχολείο. Για όσους μαθητές μετακινούνται με λεωφορείο, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα λεωφορεία να είναι αμιγώς μαθητικά και να μην επιβαίνουν περισσότερα από 25 παιδιά, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Υπογραμμίζεται ότι τα παιδιά οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των οδηγών και να κάθονται στις θέσεις που τους υποδεικνύονται. Όλοι οι μαθητές, είτε προσέρχονται με όχημα, είτε με τα πόδια, κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο οφείλουν να κρατούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ., σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 4. Κατά την προσέλευσή τους στο Σχολείο οι μαθητές εισέρχονται κατευθείαν στην τάξη τους, όπου και γίνεται η Προσευχή. Στη διάρκεια του διαλειμματος κάθε τμήμα θα προαυλίζεται ξεχωριστά, σε συγκεκριμένο και προκαθορισμένο χώρο, όπου και πάλι θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Τόσο στο διάλειμμα, όσο και στο μάθημα της Γυμναστικής απαγορεύονται τα ομαδικά παιχνίδια και προκρίνεται το βάδισμα σε απόσταση.
 5. Μέσα στην τάξη τα παιδιά δεν πρέπει να μοιράζονται αντικείμενα και καλό θα ήταν να προμηθευτούν ατομικό μαρκαδόρο για τον πίνακα. Επίσης, κατά το διάλειμμα, δεν πρέπει να μοιράζονται τροφές και ροφήματα. Σε κάθε τάξη και  στις τουαλέτες θα υπάρχει αντισηπτικό, αν όμως κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να έχει και δικά τους μέσα προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκα).
 6. Μαθητές που νιώθουν οποιαδήποτε αδιαθεσία ή έχουν βήχα ή/και πυρετό θα πρέπει να μένουν σπίτι. Οι απουσίες τους μπορούν να δικαιολογηθούν με μία απλή δήλωση του Κηδεμόνα.
 7. Το Υπουργείο δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές με ευπαθή άτομα στις οικογένειές τους να μην έλθουν στο Σχολείο, προσκομίζοντας όμως σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Στους μαθητές αυτούς οι απουσίες καταχωρούνται κανονικά, αλλά δεν προσμετρώνται. Οι κηδεμόνες οφείλουν να καταθέσουν εγκαίρως  τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση στον Διευθυντή του Σχολείου, καθώς αν δεν το κάνουν, τότε οι απουσίες μετρούν κανονικά.
 8. Προσοχή!!! Μετά από σχετική οδηγία του Υπουργείου, η οποία επισυνάπτεται, σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές οφείλουν να κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά.
 9. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι μετά από κλήρωση, διανεμήθηκαν με τη μορφή δανεισμού σε μαθητές δύο τάμπλετ , δωρεά στο Σχολείο μας από την Εταιρεία Printec. Οι μαθητές που τα δανείστηκαν είναι :
 10. Ράχης Βαίος (Β΄ Τάξη)
 11. Μιχαήλ Μιχαλάκης (Α΄ Τάξη)

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Σχολείο (2431055436)  ή στο κινητό 6972119437.

 

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου

Τσαντίλας Σωτήριος

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Πρόσκληση Γονέων / Κηδεμόνων μαθητών/τριών κάθε βαθμίδας σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Παιδιά και έφηβοι στις μέρες του #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: ενημέρωση για την πανδημία COVID19»Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ενημερωτικό σημείωμα εργασίας της Διευθύντριας Δ.Ε. ΤρικάλωνΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ (η-τάξη)

Τα πρώτα  μαθήματα έχουν ανέβει  στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη).  Για να τα βρείτε εύκολα αντιγράψτε τον παρακάτω σύνδεσμο στο google crome ή στο Firefox

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1763&fbclid=IwAR31GOiNs8CIRGueJI4dpH66KNds4C4iT8FBJnqEgU0IXot6-Zx7L6NE2k8

κάποια μαθήματα μπορείτε να τα δείτε χωρίς να κάνετε εγγραφή/σύνδεση στο e-class και κάποια θα πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό που δημιουργήσατε στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Μόλις πατήσετε στο μάθημα του καθηγητή  από αριστερά επιλέγετε φάκελος, ασκήσεις κλπ.

Για να δείτε τα μαθήματα που είναι κλειδωμένα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Αντιγράψτε το παρακάτω λινκ στο google / Mozilla

https://eclass.sch.gr/

Πατάτε δεξιά που λέει σύνδεση με λογαριασμό ΠΣΔ

Δώστε τα στοιχειά σας (λογαριασμό ΠΔΣ)

Μετά πατάτε το εικονίδιο αναζήτηση μαθημάτων

Επιλέγεται τον νομό Τρικάλων

Μετά Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μετά βρίσκετε το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Τώρα μπορείτε να δείτε τα μαθήματα που είναι κλειδωμένα και δεν μπορούσατε να τα δείτε χωρίς σύνδεση

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Αγαπητοί γονείς, καλημέρα!

Εύχομαι πρώτα απ’ όλα υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

 Πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα παιδιά σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).Πληροφορίες και οδηγίες  θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Αφού γίνει αυτό, θα υπάρξει νέα ενημέρωση. Μέχρι τότε  τα παιδιά σας να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του γυμνασίου και να διαβάζουν τα email τους σε καθημερινή βάση.

 

Ο δ/ντής

Τσαντίλας  Σωτήριος

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ Π.Δ.Σ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ)Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ανακοίνωση για λειτουργία του σχολείου λόγω κορωνοϊού

EΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Διεύθυνση :ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τηλ.:2431055436
e-mail: mail@gym-megal.tri.sch.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι, όσο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά,  το προσωπικό θα εξυπηρετεί  ΜΟΝΟ  τις επείγουσες ανάγκες των μαθητών και των πολιτών, καθημερινά, από  9:00 έως 12:00.

Για την αποφυγή συγκέντρωσης πολλών ατόμων σε εσωτερικούς χώρους του σχολείου και την πρόληψη μετάδοσης του κορανοϊού, αλλά και για τη δική σας προστασία και εξυπηρέτηση χωρίς αναμονή, πρέπει  πρώτα να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το τηλέφωνο του σχολείου, 2431055436 ή 6972119437, για να διατυπώσετε το αίτημά σας και εμείς θα σας ενημερώσουμε για το πώς θα παραλάβετε τα έγγραφα που επιθυμείτε, στην εξωτερική πόρτα του σχολείου, κατά τις παραπάνω ώρες.

Μπορείτε επίσης να στείλετε mail στο mail@gymmegal.tri.sch.gr ή στο sotsantilas@gmail.com και θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε ή να σας αποστείλουμε τα έγγραφα  που χρειάζεστε, όταν αυτό είναι εφικτό.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του  Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου εκδήλωση για την Ελληνική  Γλώσσα. Οι μαθητές παρακολούθησαν αρχικά σύντομο πρόγραμμα παρουσίασης και ολιγόλεπτο βίντεο για την ιστορία και την παγκόσμια ακτινοβολία της Ελληνικής. Στη συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με απόψεις και σκέψεις έγκριτων πανεπιστημιακών για την ελληνική γλώσσα και τον τρόπο διδασκαλίας της, όπως του Robert Browning, της Ελένης Γλύκαντζη-Αρβελέρ, του Γιώργου Μπαμπινιώτη και του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι του σχολείου, Αντωνοπούλου Βιργινία και Πλεσιώτη Κωνσταντίνα.

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2019-2020 | Σχολιάστε