Προκήρυξη διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και στην Καρδίτσα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ &  ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ                  

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ                                       

Ταχ. Δ/νση: ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ                                             

Τηλέφωνο/FAX: 24310-55436

e-mail: mail@gym-megal.tri.sch.gr

 

ΘΕΜΑ : Προκήρυξη διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  διδακτική επίσκεψη μαθητών  του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και στην Καρδίτσα

Το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, έχοντας υπόψη την με αριθμό 33120/ΓΔ4/6-3-2017 (ΦΕΚ 681τ.Β΄) απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ., προκηρύσσει διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση διδακτικής επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και στην Καρδίτσα

Η Εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, με ώρα αναχώρησης 08:45 και επιστροφής 13:30. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών είναι  είκοσι έξι (26), με τρεις (3) συνοδούς καθηγητές.

1) Μεταφορικό μέσο: Λεωφορείο.

2) Ασφάλιση ευθύνης: μαθητών, συνοδών.

Οι προσφορές θα είναι κλειστές και θα κατατίθενται στο σχολείο μας μέχρι και την Παρασκευή, 17-01-2020, και ώρα 10:00 π.μ. Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατίθεται και Υπεύθυνη Δήλωση κατοχής ειδικού σήματος λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι το ακόλουθο:

 Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

8.45: Αναχώρηση από τον χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου για το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας , άφιξη και παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος και περιήγηση στην πόλη της Καρδίτσας.

13.30:  Επιστροφή στον χώρο του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου

Με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων και με την υποστήριξη του Διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κου Τσαντίλα Σωτήριου, οι μαθήτριες και μαθητές της Α΄τάξης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας κας Πουλιάνα Λουΐζας, καθώς και με την αρωγή του καθηγητή Εικαστικών κου Παρδάλη Βασίλη και της καθηγήτριας Γερμανικής Γλώσσας κας Ρουσιαμάνη Σωτηρίας, διοργάνωσαν και παρουσίασαν τη Χριστουγεννιάτικη μαθητική εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα: Παγκόσμια Γιορτή Αγάπης», για να τονίσουν και να υπενθυμίσουν το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά προς τους συνανθρώπους μας, που στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα έντονο και επίκαιρο.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν τις αιώνιες αυτές αξίες που συμβολίζει η γιορτή των Χριστουγέννων μέσα από αφηγηματικά αποσπάσματα και απαγγελία ποιημάτων. Έκαναν επίσης αναφορά σε ελληνικά χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, παραλληλίζοντάς τα με αντίστοιχα της Αγγλίας, Γερμανίας και Γαλλίας, μιας και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται από τα βάθη των αιώνων βασισμένα σε διάφορα ήθη και έθιμα ανάλογα με τις λαογραφικές παραδόσεις των διάφορων χριστιανικών λαών–εθνών. Επιπλεόν, τα Χριστούγεννα και η απήχησή τους στα παιδιά αποτελούν έμπνευση για πλήθος χριστουγεννιάτικων ιστοριών. Μια τέτοια ιστορία αφηγήθηκαν και δραματοποίησαν  οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Ευαγγελία Τσόλα και Μαριάνα Κοτρώτσιου δίνοντας ζωή στο παραμύθι «Η Πριγκίπισσα Σταρένια, ο Μύλος και τα Ξωτικά».

«Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν …. σε μια όμορφη πόλη στο μύλο με τα ξωτικά, κάπου κοντά στα Χριστούγεννα, άνθρωποι και ξωτικά αγωνίζονται με όπλο τρεις λέξεις μοναδικές Υγεία- Αγάπη-Ειρήνη να σώσουν την Πριγκίπισσα Σταρένια και το Σποράκι της Ζωής. Κι έτσι… ένα παραμύθι φιλίας και αγάπης ξεκινά…»

Η χορωδία του σχολείου τραγούδησε χριστουγεννιάτικα ελληνικά και ξένα τραγούδια δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, στην προσπάθειά τους να κάνουν πράξη το μήνυμα της γιορτής, συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής», δίνοντας τη δυνατότητα μ’αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσουν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη. Τα αστέρια με τις ευχές των μαθητών διακόσμησαν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό της εκδήλωσης.

Την ωραία αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι απόλαυσαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε δώρα σε όλους τους μαθητές του σχολείου ενισχύοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ο Διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου εύχονται ολόψυχα «Καλά Χριστούγεννα» και «Ευτυχισμένο το 2020» με υγεία, αγάπη, χαρά, δημιουργική διάθεση, πολλά χαμόγελα και ευτυχία.

      

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2019-2020 | Σχολιάστε

Γιορτάζουμε, μαθαίνουμε,…εστιάζουμε στις ομοιότητες και όχι στις διαφορές μας!

Γιορτάζουμε, μαθαίνουμε,…εστιάζουμε στις ομοιότητες και όχι στις διαφορές μας!

 

«H διδασκαλία του πολιτισμού στα πλαίσια της εκμάθησης της ξένης γλώσσας προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο, καθώς αποκαλύπτεται η παγκοσμιότητα χαρακτηριστικών που θεωρούνται εθνικά, οδηγώντας στο γεφύρωμα των αποστάσεων μεταξύ λαών και πολιτισμών και αποτρέποντας τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.»

Εκτός όλων των άλλων, που αποτελούν τον πολιτισμό μιας χώρας, μέσα στον όρο καθημερινός πολιτισμός περικλείονται τα ήθη και έθιμα του κάθε λαού, που έχουν τις ρίζες τους σε ιστορικά γεγονότα και που συνεισφέρουν εποικοδομητικά στην διαδικασία μάθησης μιας ξένης γλώσσας.

Και είναι αποδεδειγμένο ότι είναι πολύ πιο εύκολο και ευχάριστο να μαθαίνει κάποιος όταν  η διδασκαλία εμπλουτίζεται με τραγούδια και καλλιτεχνικά δημιουργήματα ή χρωματίζεται με ζωντανές εικόνες, που ταξιδεύουν και μεταφέρουν τον μαθητή στην χώρα της γλώσσας που μαθαίνει.

Στα πλαίσια του μαθήματος της γερμανικής γλώσσας, οι μαθητές των Γυμνασίων Μεγαλοχωρίου, Βαλτινού και Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων βίωσαν και αναβίωσαν τα γερμανικά έθιμα της γιορτής του Αγίου Μαρτίνου, του Αγίου Νικολάου και των Χριστουγέννων.

Με την υποστήριξη των διευθυντών των σχολείων, κυρίου Σωτηρίου Τσαντίλα, κυρίου Νικολάου Κοσβύρα και κυρίου Θωμά Ροκκά και την καθοδήγηση της καθηγήτριας των γερμανικών κυρίας Ρίτας Ρουσιαμάνη, οι μαθήτριες και οι  μαθητές των τριών γυμνασίων διδάχθηκαν μέσω κειμένων και βίντεο, την συμπόνια, την αγάπη προς τον πλησίον και την υπομονή.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμαθαν με μεγάλη προθυμία τραγούδια, έφτιαξαν και μοιράστηκαν γλυκίσματα, και κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και φαναράκια, με τα οποία στόλισαν τις αίθουσες των σχολείων τους.

 

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2019-2020 | Σχολιάστε

Πρόσκληση χριστουγεννιάτικης σχολικής γιορτής

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και στην Λάρισα

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 η Α΄ Τάξη του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας  και στην πόλη της Λάρισας.

Κατά την επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Όλυμπος: Οικολογία-Ιστορία», μέσα από τις δράσεις του οποίου έγινε  προσπάθεια να γνωρ ίσουν τα οικοσυστήματα του Ολύμπου, να προσεγγίσουν το μύθο του και να ευαισθητοποιηθούν για τους επαπειλούμενους κινδύνους από ανθρωπογενείς επεμβάσεις. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την παρακολούθηση τρισδιάστατης (3D) ταινίας  που παρουσίαζε με εντυπωσιακό τρόπο τους μύθους, τη γεωμορφολογία, τη χλωρίδα και την πανίδα του Ολύμπου. Ακολούθησε  λεπτομερής παρουσίαση  από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ για το περιβάλλον, την ιστορία και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της  ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου και της Ελασσόνας.

Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία της περιοχής, όπως η Μονή της Ολυμπιώτισσας στην Ελασσόνα (13ος αι.), το Πυργόσπιτο του Μάμτζιου στην Τσαριτσάνη (1770), το τριώροφο καλλιμάρμαρο Γυμνάσιο Τσαριτσάνης (Οικονόμειος Σχολή, 1910) και προχώρησαν σε επιτόπιες παρατηρήσεις τόσο του ανθρωπογενούς, όσο και του φυσικού περιβάλλοντος.

Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων του ΚΠΕ, την εκδρομή συνεχίστηκε στην Λάρισα. Εκεί τα παιδιά περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο και  γνώρισαν με τρόπο βιωματικό τη μακραίωνη ιστορία της πόλης. Με αφετηρία τον Μύλο του Παππά (1893) συνάντησαν το μνημείο Ποσειδώνα (4ος αι. π.Χ., οδός Δήμητρας), τμήμα  ρωμαϊκής οδού παλαιοχριστιανικών κτιρίων και του ιουστινιάνειου τείχους (οδός Νίκης), ανηφόρισαν στον λόφο του Φρουρίου, όπου και η αρχαία ακρόπολη, είδαν από κοντά το Μπεζεστένι (15ος αι.), ξεναγήθηκαν στη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου (6ος αι.)  και κατέληξαν στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο της πόλης (3ος αι. π.Χ.).

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Δ/ντής του Σχολείου Τσαντίλας Σωτήριος και οι εκπαιδευτικοί Γκούμας Δημήτριος, Στεφοπούλου Ευαγγελή  και Πλεσιώτη Κωνσταντίνα, η οποία ανέλαβε και την ξενάγηση στα μνημεία της Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2019-2020 | Σχολιάστε

Δράση για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση

      ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ                  22/11/2019          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση για την Προστασία των Παιδιών

ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση (18 Νοεμβρίου) και με την υποστήριξη του Διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κ. Τσαντίλα Σωτήρη, καθώς και του Συλλόγου Διδασκόντων, οι καθηγήτριες κ. Πουλιάνα Λουίζα, ΠΕ06 Αγγλικής και κ. Πλεσιώτη Κωνσταντίνα, ΠΕ02 Φιλόλογος, διοργάνωσαν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κατά των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωσή τους. Με την προβολή βιντεοταινιών και την παρουσίαση πληροφοριών σχετικών με το εν λόγω θέμα, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των παιδιών, όπως:

  • Τι είναι σεξουαλική κακοποίηση.
  • Το προφίλ του θύτη.
  • Το προφίλ του θύματος.
  • Το αποτύπωμα της σεξουαλικής κακοποίησης σε κάθε ηλικία.
  • Τους τρόπους πρόληψης, π.χ. τον κανόνα του μαγιό.
  • Τους αρμόδιους φορείς επικοινωνίας ή καταγγελίας αντίστοιχων φαινομένων.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση και η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών παραμένουν μια τραγική πραγματικότητα για όλες τις κοινωνίες. Πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών, η οποία έχει διαρκείς και συχνά πολύ αρνητικές συνέπειες για όλη τους τη ζωή.

Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει «εκεί έξω», συμβαίνει δίπλα μας και μερικές φορές μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, χωρίς πολλές φορές να το αντιληφθούμε.

Η πρόληψη σημαίνει ότι το παιδί μαθαίνει να προστατεύει το σώμα του και τον εαυτό του από τις απειλές. Και το βασικότερο όλων: ποτέ δεν φταίει ένα παιδί!!!

Η καθιέρωση της 18ης  Νοεμβρίου ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση μας υπενθυμίζει ότι πρώτιστος στόχος είναι όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε συνθήκες ασφάλειας, με όλα τα εφόδια, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή κακοποίησης, ελεύθερα από κάθε μορφή σεξουαλικής βλάβης.

Μπορείτε να ενημερωθείτε παρακολουθώντας τα παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=51_vvDiwL04 (Μιλώντας Σε Κάποιον Που Εμπιστεύεστε – Tell Someone You Trust)

https://www.youtube.com/watch?v=Sw0ZsBVdD6E (360 Μοίρες| Παιδική σεξουαλική κακοποίηση)

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2019-2020 | Σχολιάστε

Πρόσφορες τουριστικών γραφείων για Αθήνα

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στο ΚΠΕ Μακρινίτσας και τον Βόλο

Τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2019, η Β’ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΠΕ Μακρινίτσας και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικοτουρισμός στο Πήλιο-Διαδρομές στη Φύση και στη Παράδοση».

 

Το Πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δείξει στα  παιδιά ότι η γνωριμία με τη Μακρινίτσα δεν είναι μόνο ο καφές ή το φαγητό στην Πλατεία, αλλά και το περπάτημα στα καλντερίμια της, η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, καθώς και η γνωριμία με ενδιαφέροντα αξιοθέατα (π.χ. πέτρινα γεφύρια, εκκλησία της Παναγίας, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας). Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να αντιληφθούν τις διαφορές ανάμεσα στην ιδιαίτερη περίπτωση της Μακρινίτσας και στον μαζικό τουρισμό,  που τόσα δεινά έχει προκαλέσει.

Μετά την άφιξή τους στον χώρο του ΚΠΕ, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό  αρχοντικό του 18ου αιώνα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την τοπική ιστορία του οικισμού, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κοσμικών κτιρίων του, τις εκκλησιές, τα γεφύρια και τις κρήνες, τα παραδοσιακά θεραπευτικά βότανα αλλά και τη συμβολή του  οικοτουρισμού στη διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και του  φυσικού  τοπίου.

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και βγήκαν στο πεδίο, αναλαμβάνοντας να υλοποιήσουν μια σειρά από δράσεις. Με τρόπο ευχάριστο και βιωματικό, μέσα από την παρατήρηση και την καταγραφή δεδομένων, συνεντεύξεις και έρευνα, απέκτησαν χρήσιμες δεξιότητες και γνώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, μαθητές και εκπαιδευτικοί  πραγματοποίησαν μια σύντομη στάση για ξεκούραση και φαγητό στην παραλία του Βόλου. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο N. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Τα εργαστήρια και οι βιομηχανικοί χώροι έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του,  να γνωρίσουν όλα τα στάδια της παραγωγής πλίνθων και κεράμων, καθώς και την καθημερινή ζωή των εργατών που δούλευαν στο εργοστάσιο και να μπουν μέσα στην κάμινο Hoffmann, εντυπωσιακό φούρνο 24ωρης καύσης για το ψήσιμο των τούβλων και των κεραμιδιών, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα.

Στην επίσκεψη αυτή οι μαθητές συνοδεύονταν από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Τσαντίλα Σωτήριο και τους εκπαιδευτικούς Γκούμα Δημήτριο, Στεφοπούλου  Ευαγγελή, και Πλεσιώτη Κωνσταντίνα.

           

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2019-2020 | Σχολιάστε

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για την πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής – Μετακίνησης

Προσκληση εκδηλωσης ενδιαφεροντος

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ο εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου.

               

Με αφορμή την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και με την υποστήριξη του Διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κ. Τσαντίλα Σωτήρη, οι μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ τάξης, με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Τσιαντίκου Μαρίας, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, κ. Πουλιάνα Λουίζας, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και κ. Παναγοπούλου Αθηνάς, ΠΕ79 Μουσικής, καθώς και με τη συμβολή του συλλόγου των διδασκόντων, διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη γιορτή για να τονίσουν τη σπουδαιότητα και τη σημειολογία της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος του ΄73.

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέσα από θεατρικά κείμενα, αφηγηματικά αποσπάσματα και απαγγελία ποιημάτων μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Παρουσίασαν επίσης χορογραφημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών και στιχουργών, υπενθυμίζοντας ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ήταν η συμπυκνωμένη έκφραση του Πανελλήνιου πόθου για Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία και Ελευθερία. Για την ελευθερία που δεν δόθηκε ποτέ και από κανέναν ως δώρο στο λαό μας, αλλά την κατέκτησε με το αίμα του, με όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του.

 

«Πάντα να πολεμάς και ν’ αντιστέκεσαι,

κι ας μένεις μόνος.

Μονάχος, έρημος, γαλήνιος,

να πολεμάς για το καλό του Ανθρώπου»

Γιάννης Κουτσοχέρας

Η γιορτή ήταν επενδυμένη με μουσική υπόκρουση από ορχηστρικά κομμάτια της Ελένης Καραΐνδρου, του Μάνου Λοΐζου, του Yanni και άλλων γνωστών ελλήνων και ξένων συνθετών.

Την ωραία αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι απόλαυσαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε