ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

1. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).

2. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.

Περιπτώσεις όπου απουσίες δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης

1. Όλες οι απουσίες των μαθητών/τριών καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο). Για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών δε λαμβάνονται υπόψη:

2. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες έως είκοσι τεσσάρων (24) ημερών για όλο το διδακτικό έτος:

α) για τους/τις μαθητές/τριες που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση συστηματικά μετά από νεφρική ανεπάρκεια ή υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση,

β) για τους/τις μαθητές/τριες που υποβάλλονται σε θεραπεία αποδοχής μοσχεύματος,

γ) για τους/τις μαθητές/τριες που πάσχουν από όλων των τύπων νεοπλασίες και υποβάλλονται σε θεραπεία συντήρησης,

δ) για τους/τις μαθητές/τριες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, με τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπουργική απόφαση 2209/1998 (Β’ 314),

ε) για τους/τις μαθητές/τριες που πάσχουν από μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος σε ειδικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες, αν είναι ενήλικοι/ ες, θα πρέπει:

αα. Να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου για την ιδιάζουσα περίπτωση του προβλήματος υγείας.

ββ. Να προσκομίσουν με αίτηση τους στη Διεύθυνση του σχολείου φοίτησης πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση ή εξιτήριο από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από Συντονιστή/στρια Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή νόμιμα εκτελούντα/σα χρέη Συντονιστή/στριας Διευθυντή/ντριας Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή Διευθυντή/ντρια Πανεπιστημιακής Κλινικής ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του/της μαθητή/τριας, η οποία φέρει σφραγίδα του/της Διευθυντή/ντριας του Κέντρου ή δικαιολογητικά από Ιδιωτικό Νοσοκομείο τα οποία φέρουν υπογραφή και σφραγίδα του θεράποντος ιατρού και του Διοικητικού Διευθυντή της ιδιωτικής Κλινικής.

3. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες μαθητών/τριών μέχρι είκοσι (20) ημερών που οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, εντός της Ελλάδας ή σε χώρες του εξωτερικού όπως :

α. έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα χειρουργική επέμβαση

β. έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα νοσηλεία σε Νοσοκομείο

γ. θεραπείες αρχικές ή συνεχιζόμενες για επιδημίες και χρόνιες παθήσεις που απαιτούν συνεχή παραμονή σε νοσοκομείο ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γνωστοποιούμε στους γονείς-κηδεμόνες των μαθητριών/μαθητών του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, ότι ορίστηκε (απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων Καθηγητών του Σχολείου) ως ημέρα ενημέρωσής τους για τη φοίτηση και τις απουσίες κάθε μαθήτριας/μαθητή η: ΔΕΥΤΕΡΑ από ώρα :10.30΄π.μ. έως ώρα: 11.30΄π.μ.(4η ώρα διδασκαλίας), γιατί όλοι οι διδάσκοντες καθηγήτριες/καθηγητές βρίσκονται στο Σχολείο.

Ο   Διευθυντής

Τσαντίλας Σωτήριος

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ενημερώνουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας ότι η έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2017-2018 θα γίνει τη  ΤΡΙΤΗ 11/9/2018 και ώρα 09:00 π.μ. με τον αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων.

Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές να έχουν μαζί τους τσάντα ή σακούλα για τη μεταφορά των βιβλίων τους.

                                                      Ο Διευθυντής

                                                      ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου στην ΙΓ΄Πανελλήνια Μαθητιάδα

Η Μαθητιάδα είναι μια μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια το μήνα Μάιο στην Πρώτη Σερρών και στην ευρύτερη περιοχή μαθητές γυμνασίων από όλη την Ελλάδας και ομογενείς από περισσότερες από 40 χώρες και διεξάγεται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες νέοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις.

Στη φετινή, 13η Μαθητίαδα, που διεξήχθη από τις 18 ως τις 21 Μαΐου, το νομό μας εκπροσώπησαν για άλλη μια φορά μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, με συνοδούς καθηγητές τους κ. Τσαντίλα Σωτήριο και Γκούμα Δημήτριο. Το σχολείο μάλιστα συμμετείχε και με ένα τουριστικό περίπτερο στις «Γωνιές της Ελλάδας», όπου με έντυπο υλικό και τοπικά προϊόντα προέβαλλε τον Νομό Τρικάλων.

Οι εντυπώσεις μαθητών και καθηγητών από την συμμετοχή στην Μαθητιάδα ήταν εξαιρετικές. Τα παιδιά ανέπτυξαν την άμιλλα, τη συντροφικότητα, την αυτενέργεια και την αποδοχή του διαφορετικού. Βίωσαν μοναδικές εμπειρίες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, ενώ δεν έλλειψαν και οι διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, στη Μαθητίαδα διακρίθηκαν οι μαθητές:

Τζέλη Μαρία (2 Χρυσά μετάλλια, Άλμα σε Ύψος και Τάε Κβον Ντο ),  Γκουγκαράς Παύλος, Περιστέρης Αριστοτέλης και Παπαχρήστος Γεώργιος (Αργυρό μετάλλιο στο Μπάσκετ), Τζέλης Άγγελος (Χάλκινο μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο  ), Νταής Ιωάννης (Χάλκινο μετάλλιο στο Τραμπολίνο), Παπαλεξανδρής Αριστείδης (Χάλκινο μετάλλιο στην Ξιφασκία). Έλαβαν επίσης μέρος οι Μπαλατσούκας Απόστολος (Πινγκ Πονγκ και Ποδόσφαιρο), Λένος Γεώργιος (Ποδηλασία Δρόμου και Τάε Κβον Ντο) Στεργίου Κωνσταντίνος (Ποδόσφαιρο), Τσαφίτσας Δημήτριος (Ποδόσφαιρο)

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους Δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης για το έντυπο υλικό που προσέφεραν και τις τοπικές επιχειρήσεις «Χαλβάς Μπουλογιώργου 1και κάτι», «Βιομηχανία Παραγωγής Αναψυκτικών Κλιάφα», « Βιομηχανία χαλβάδων & τυροκομικών προϊόντων Μάτη», «ΤΥΡΑΣ – Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε» και «Βιολάντα Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων», για την προσφορά των προϊόντων τους.

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2017-2018 | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Ενημερώνουμε τους μαθητές/μαθήτριες του Σχολείου μας και τους γονείς-κηδεμόνες τους, ότι κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών (ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 και ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018) το Σχολείο θα λειτουργεί κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ από ώρα 08:00΄π.μ. έως 01:30΄μ.μ.

     Η αργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 μετατίθεται για την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018.

Μεγαλοχώρι, 29-06-2018

Ο Διευθυντής

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ   ΓΟΥΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

          Ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, ότι την: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/06/2018 και από ώρα: 09.00΄π.μ. έως ώρα: 01.00΄μ.μ. στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί η: Επίδοση των Ατομικών Ελέγχων Προόδου-Τελική Βαθμολογία & Μέσος Όρος προαγωγής(Α΄ και Β΄ τάξης) ή απόλυσης(Γ΄τάξης) των μαθητριών/μαθητών.

                                                                                                                               Ο Διευθυντής

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Κ. ΓΟΥΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Επίδοση Βαθμολογίας 2ου Τετραμήνου

          Ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, ότι την: ΔΕΥΤΕΡΑ 11/06/2018 και από ώρα: 09.00΄π.μ. έως ώρα: 01.00΄μ.μ. στο σχολείο θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

  1. Επίδοση των Ατομικών Ελέγχων Προόδου (Προφορική Βαθμολογία & Απουσίες) των μαθητριών/μαθητών του δευτέρου (2ου) Τετραμήνου [έληξε στις: 31/05/2018].
  2. Ενημέρωσή σας από τις διδάσκουσες Καθηγήτριες/τους διδάσκοντες Καθηγητές όσον αφορά την επίδοση, την επιμέλεια, τη συμπεριφορά και γενικότερα τη φοίτηση των μαθητριών/μαθητών.

Ο Διευθυντής

Κ. ΓΟΥΛΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου (Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Το Φρούριο και οι γειτονιές του. Ιστορία και περιβάλλον μέσα και γύρω από το βυζαντινό κάστρο της πόλης των Τρικάλων»)- ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε στη Χρυσοπράσινο φύλλο | Σχολιάστε

Επιμορφωτική Επίσκεψη Εκπαιδευτικού του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στην Κύπρο

Από τις 19 ως τις 22 Απριλίου 2018 η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, Πλεσιώτη Κωνσταντίνα, επισκέφθηκε την Κύπρο στα πλαίσια της 2ης επιμορφωτικής/προπαρασκευαστικής συνάντησης του διακρατικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

Η κα Πλεσιώτη μετέβη στην Κύπρο ως φιλοξενούμενη του Γυμνασίου Λιβαδιών Λάρνακας, με το οποίο έχει συμπράξει το σχολείο μας. Στη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής της είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε διάφορα αξιοθέατα της Κύπρου με περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Επισκέφθηκε τις πόλεις της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου, καθώς και οικισμούς και μνημεία στο Τρόοδος, το ψηλότερο βουνό της Κύπρου. Συμμετείχε επίσης στην Επιμορφωτική Συνάντηση του «Χρυσοπράσινου Φύλλου», η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού Κήπου Τροόδους, και κατά την οποία, ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν οι στόχοι και οι κατευθυντήριες γραμμές για τη συνέχεια του προγράμματος

Επιπλέον, την Παρασκευή, 20 Απριλίου, η κα Πλεσιώτη επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Λιβαδιών Λάρνακας, ξεναγήθηκε στους χώρους του και γνώρισε και να συνομίλησε με τον Διευθυντή και άλλα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων. Εν συνεχεία, μαζί με τους μαθητές που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική ομάδα του «Χρυσοπράσινου Φύλλου» επισκέφθηκε το παρακείμενο Μουσείο Καλαμουργικής. Μετά την επιστροφή στο σχολείο, σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, μίλησε για την πορεία του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου με τίτλο «Το Φρούριο και οι γειτονιές του. Ιστορία και περιβάλλον μέσα και γύρω από το βυζαντινό κάστρο της πόλης μας» και παρουσίασε το σχολείο της, τα αξιοθέατων της πόλης των Τρικάλων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκδήλωσαν την επιθυμία να μας επισκεφθούν σύντομα Ακολούθησε συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Δήμαρχο Λιβαδιών, ενώ σε επόμενες συναντήσεις με τη Διεύθυνση, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και τις υπεύθυνες του «Χρυσοπράσινου Φύλλου», κα Λεβέντη και κα Κυριακίδου, τέθηκαν οι βάσεις για μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στα δύο σχολεία και επιλύθηκαν θέματα επικοινωνίας και προγραμματισμού μελλοντικών δράσεων.

Συμπερασματικά, η επίσκεψη  της κα Πλεσιώτη στην Κύπρο θεμελίωσε μελλοντικές συνεργασίες και υπήρξε καθόλα επιτυχής όσον αφορά τους στόχους του «Χρυσοπράσινου Φύλλου». Η επαφή με εκπαιδευτικούς, μαθητές και τοπικούς φορείς ήταν γόνιμη και εποικοδομητική, και η φιλοξενία του Γυμνασίου Λιβαδιών εξαιρετική. Το επόμενο έτος αναμένεται η περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων και η ολοκλήρωση του προγράμματος με την ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών.

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2017-2018, Χρυσοπράσινο φύλλο | Σχολιάστε

Το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου τίμησε την επέτειο της 25 Μαρτίου 1821

Δημοσιεύθηκε στη Σχολικό έτος 2017-2018 | Σχολιάστε