Μουσικό Σχολείο Δράμας

Γυμνάσιο – Λύκειο

Αρχική » Προσομοίωση Προφορικών Εξετάσεων για εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου 2023-24

Προσομοίωση Προφορικών Εξετάσεων για εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου 2023-24

Την Τετάρτη 07-06-2023 θα γίνει προσομοίωση προφορικών εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών στην Α Γυμνασίου σχολικού έτους 2023-24.

Παρακαλούνται οι γονείς να προσέλθουν στην γραμματεία στην είσοδο του σχολείου, μέχρι τις 16:45 και να δηλώσουν την παρουσία τους.

Στις 17:00 θα γίνει η προσομοίωση του CD στο αμφιθέατρο του σχολείου με όλους τους μαθητές μαζί και στη συνέχεια στις 17:30 θα γίνουν γκρουπ προετοιμασίας.

Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ  θα περιλαμβάνει (ενδεικτικός οδηγός)

  1. ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ (5’ )

(μέχρι όγδοα, παρεστιγμένα, δέκατα έκτα) 2-3 φορές. Ομαδικά και στη συνέχεια ατομικά

  1. ΑΣΑΝΣΕΡ (5’ )

Παρουσιάζουμε το ψηλά – χαμηλά στο πιάνο. Ξεκινάμε από πχ μεσαίο ντο και ανεβοκατεβαίνουμε σε κοντινές και απομακρυσμένες αποστάσεις (μέχρι διαστήματα  8ης, ανιόντα και κατιόντα) Ομαδικά και στη συνέχεια ατομικά.

  1. ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (15΄)

Παίζουμε διαστήματα 2ας, 3ης, 4ης, 5ης (6ης και 8ης προαιρετικά) και ένα-ένα παιδί τραγουδάνε να-να, τα-τα και όχι ονόματα φθόγγων. Ατομικό.

  1. ΜΕΤΑΛΛΟΦΩΝΟ (25΄)

Παίζουμε στο πιάνο μια μελωδία 4-5 νότες, με απλά ρυθμικά σχήματα, σε μέτρα 2/4, ¾, 4/4  (αρχικά από ντο μέχρι σολ, στη συνέχεια από ντο-ντο’) και ζητούμε από τα παιδιά να την αναπαράγουν στο μεταλλόφωνο. Βοηθάμε αν δυσκολεύονται, μία – μία νότα. Ατομικό.

  1. ΤΡΑΓΟΥΔΙ (25’)

Ακούμε το τραγούδι που έχουν επιλέξει, προσέχουμε:α) να είναι σε ελληνική γλώσσα οι στίχοι, β) να αναδεικνύεται σωστά η φωνητική δεξιότητα του παιδιού στα μελωδικά και ρυθμικά σχήματά του και γ) αν χρειαστεί διορθώνουμε τον τόνο, κάνοντας κάποιες βασικές παρατηρήσεις, όχι μάθημα! Επίσης ζητάμε να το  συνοδεύει ρυθμικά με παλαμάκια και στη συνέχεια κάνουμε αλλαγή τόνου σε κοντινές κλίμακες. Ατομικό.

Αν περισσέψει χρόνος, επαναλαμβάνουμε ασκήσεις στις οποίες δυσκολεύτηκαν τα παιδιά.

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση