Παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 «Climate service: Schools in Action!”

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 «Climate service: Schools in Action!” συμμετέχουν σχολεία από τις εξής χώρες: Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 έτη (με δυνατότητα επέκτασης  λόγω Covid19), 2020-2022. Συντονίστρια Χώρα είναι η Ιταλία. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή καθώς και η δημιουργία ενεργών πολιτών σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και το ευρύτερο περιβάλλον τους. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές έρχονται σε επικοινωνία με μαθητές από τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ανταλλάσουν ιδέες και απόψεις ενώ παράλληλα εξασκούνται στα αγγλικά και τις νέες τεχνολογίες.

Η επικοινωνία μεταξύ των μελών του προγράμματος θα πραγματοποιείται  εικονικά με χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και κατάλληλων εφαρμογών (λόγω της πανδημίας) και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνει μετακίνηση των μαθητών στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελείται από την κ. Δογάνη, την  κ. Δέδε και την κ. Μίχα. Συντονίστρια εκ μέρους της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η κ. Δογάνη.

Σχολεία που συμμετέχουν στην δράση:

  1. 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου – Ελλάδα
  2. Lycée Charles de Foucauld groupe de l’estran – Γαλλία
  3. Thor-Heyerdahl -Gymnasium – Γερμανία
  4. Istituto Tecnico Commerciale Statale e per Geometri “Enric o Fermi” – Ιταλία
  5. IEs Cardenal Pardo de Tavera – Ισπανία

Η Παιδαγωγική Ομάδα

Β. Δογάνη, Σ. Δέδε, Γ. Μίχα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση