Τα νέα του etwinning

Τίτλος: etwinning logo

Τα λογότυπα των Etwinning ευρωπαϊκών προγραμμάτων μας που δημιουργήθηκαν 

κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των διαφόρων κρατών.
 
National night of the classical high school
“Assembly women”
“Effective use of tech”
Etwinning “Celebrate diversity”
 
Etwinning “Healthier, happier together”
Etwinning Changing climate change
Etwinning “Stop, think, reflect…then act”

Προγράμματα  ΕTwinning κατά το 2023-2024.

1.Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ETwinning “National Night of the classical high school” ανάμεσα σε Ελλάδα, Iταλία, Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία, Γερμανία. Υπεύθυνη του προγράμματος η κ .Β.Δογάνη. Συμμετέχοντες καθηγητές είναι η κ. Μουσέτη, η κ. Πλιάτσικα, η κ. Βοϊδάκου, ο κ. Μαστροδήμος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση του κλασσικού πολιτισμού με θεατρικές παραστάσεις, κοντσέρτα, μαραθώνιους ανάγνωσης εμπνευσμένοι από τον αρχαίο κόσμο. Οι μαθητές εξασκούνται στα αγγλικά και στις νέες τεχνολογίες.

2.Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EΤwinning “Stop, think, reflect…then act” ανάμεσα σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Σλοβενία, Πολωνία, Ιταλία, Μάλτα, Τουρκία, Βουλγαρία.

Υπεύθυνη του προγράμματος η κ.Στασινάκη. Συμμετέχοντες καθηγητές κ. Δογάνη, κ. Ψωμακέλη, κ. Μπασδέκη. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευεξία και η συνεργασία με άλλες χώρες. Οι μαθητές εξασκούνται στα αγγλικά και στις νέες τεχνολογίες.

3.Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EΤwinning “We follow the footsteps of our ancestors” ανάμεσα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία, Τουρκία, Γεωργία, Λιθουανία. Υπεύθυνη του προγράμματος η κ. Β.Δογάνη.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να συλλέγουν δεδομένα, να αναλύουν και να παρουσιάζουν τα μνημεία τους, τα μουσεία, τα ιστορικά και τα πολιτιστικά στοιχεία σε συνεργασία με τις άλλες χώρες. Οι μαθητές εξασκούνται στα αγγλικά και στις νέες τεχνολογίες.

4.Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ETwinning “Εffective use of Τech”ανάμεσα σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Μάλτα, Τουρκία, Βουλγαρία. Υπεύθυνη του προγράμματος η κ .Β.Δογάνη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Οι μαθητές εξασκούνται στα αγγλικά και στις συνεργάζονται με άλλες χώρες

5. Παρουσίαση του etwinning “Sport, never give up” ανάμεσα σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία στον ακόλουθο σύνδεσμο:

κ. Δογάνη
  • Απονομή ετικέτας ποιότητας έργουΣυγχαρητήρια στους μαθητές του τμήματος Α5 με την κ. Δογάνη για την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας στο έργο τους etwinning » The colour of our countries» για το έτος 2019-20. Οι μαθητές στο μάθημα της γλώσσας Α γυμνασίου παρουσίασαν τις σημαίες, την ιστορία τους, έπαιξαν, τραγούδησαν. Ταυτόχρονα διαπίστωσαν κοινά στοιχεία που ενώνουν διαφορετικούς ευρωπαϊκούς πολιτισμούς μέσω του παιχνιδιού. Πραγματικά το απολαύσαμε!
    κ. Δογάνη
  • Απονομή ετικέτας ποιότητας έργου

  • Συγχαρητήρια στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου για την απονομή ετικέτας ποιότητας etwinning στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Sustainable development» για το 2019-2020. Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου των τμημάτων Α1, Α2, Α3, Α4, Α5, Β5, Γ4, Γ5 για τη συμμετοχή τους και τις καθηγήτριες Στ.Δέδε και Β.Δογάνη.                                                                                                                                                                                   
  • Παρουσίαση του προγράμματος etwinning «Sustainable consumption»

    Eίναι ένα παγκόσμιο και συνεργατικό πρότζεκτ που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση στους παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και να βοηθήσει τους μαθητές να δημιουργήσουν έναν πλανήτη βιώσιμο.

    https://etwivikidg.blogspot.com/2020/08/sustainable-consumption-project.html  

     

  • Etwinning «Celebrate women’s international day»
    Παρουσίαση του προγράμματος etwinning «Celebrate women’s international day».
    Eυχαριστούμε τους μαθητές των τμημάτων Α1,Α2,Α3 και Γ1,Γ4 που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!
    Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ.Δογάνη, κ. Κοντονίκα.
  • Etwinning “sustainable poetry”

Επειδή η ποίηση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο στα πλαίσια του προγράμματος etwinning “sustainable poetry” οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Α3 στο μάθημα της λογοτεχνίας και Α4, Α5 στο μάθημα της γλώσσας στη διάρκεια της πανδημίας εκφράστηκαν μέσω της ποίησης. Σας παρουσιάζουμε τις εργασίες τους.

Η καθηγήτρια κ. Δογάνη 
  • Παρουσίαση – αξιολόγηση του προγράμματος etwinning “Sustainable development”
Τάξεις: A,B5,Γ1,Γ2,Γ3,Γ4,Γ5
Οι καθηγήτριες: κ.Δέδε, κ. Δογάνη
  • Παρουσίαση του προγράμματος etwinning “Let’s create the biggest reading club in Europe II” 
Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε συνεργασία του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου με τους καθηγητές από την Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος etwinning. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές εφάρμοσαν την συνεργατική μέθοδο και τη μέθοδο Φρενέ. Δημιουργήσαμε  με την Α γυμνασίου τα μικρά βιβλία και σας παρουσιάζουμε τις ιστορίες μας. Επίσης ανταλλάξαμε κάρτες με το γυμνάσιο Αρτέμιδας. 
Στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν δυο debate ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης με αφορμή την ανάγνωση ολόκληρου λογοτεχνικού βιβλίου “Εξαιρετικά δυνατά απίστευτα κοντά” του Φοερ και “Τhe last Command” Arthur Klark με σημαντική επιτυχία.

https://etwivikidg.blogspot.com/2020/06/blog-post_44.html

Oι υπεύθυνες καθηγήτριες Στ.Σταθουλοπούλου, Π.Κοντονίκα, Β.Δογάνη

 

  • Εtwinning ”Sustainable Development” in the English classroom 

Οι καθηγήτριες: κ.Δέδε, κ. Δογάνη

 

  • 2ο debate “Let’s create the biggest reading club in Europe”

Για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning τo 2ο debate ανάμεσα στην Ισπανία, Πορτογαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία “Let’s create the biggest reading club in Europe” σχετικά με το βιβλίο του ‘Αρθουρ Κλαρκ “The last command” διεξήχθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε τα τμήματα της Α τάξης και Γ1, Γ4 καθώς και τον Διαμαντή Ηλία, Χριστόφορο Κιούση, Ευάγγελο Μίου που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη αυτή.

Η καθηγήτρια κ.Δογάνη   
  •  Βράβευση του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου μας στο διαγωνισμό Βravo schools

To 1o Γυμνάσιο Μαρκοπούλου αναδείχθηκε ανάμεσα σε 29.000 ενεργούς πολίτες για άλλη μια φορά στο διαγωνισμό bravo schools. Με την υποβολή των etwinning ευρωπαϊκών έργων μας “Celebrate women’s international day”, “Let’s create the biggest reading club in Europe ΙΙ”, “Sustainable development” το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων στόχων και γινόμαστε μέλη ενός Παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων. Ευχαριστούμε τους μαθητές της Α τάξης, Β4, Β5, και Γ1,Γ2,Γ3,Γ4,Γ5 και τις καθηγήτριες κ. Δέδε, κ.Κοντονίκα, κ. Δογάνη και υποδιευθύντρια κ. Σταθουλοπούλου που συμμετείχαν στα προγράμματα. Ευχαριστούμε την διευθύντρια κ. Δανοχρήστου για τη συμπαράσταση και παρότρυνση για την επίτευξη αυτών των προγραμμάτων.   

https://blogs.sch.gr/gymmarko/files/2020/07/bravo.pdf

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση