ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου

 

Μετά τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την υγεία μαθήτριας του σχολείου μας μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής και το πώς το γεγονός αντιμετωπίστηκε από πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου,

η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνουν τα εξής:

 

Α. Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός μαθητή και καμιάς μαθήτριας.

Β. Οι 5 συνοδοί εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν το περιστατικό το οποίο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας επιστροφής, με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.

Γ. Άμα τη επιστροφή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το νόμο και με απόλυτη παιδαγωγική ευαισθησία προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Δ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν αποσιώπησαν ούτε συγκάλυψαν σε καμιά περίπτωση το γεγονός, αντιθέτως, τόλμησαν να το αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα, ως όφειλαν. Ήρθαν άμεσα σε επαφή με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τις οικογένειες των μαθητών και με τις συμβουλευτικές δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ουσιαστικής φροντίδας και μέριμνας προς τους μαθητές από δω και πέρα.

Ε. Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το σεβασμό προς τη σχολική κοινότητα, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.

ΣΤ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων καταδικάζουν απερίφραστα οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα από πρόσωπα τα οποία μιλούν χωρίς καμιά αρμοδιότητα και σωστή πληροφόρηση και κρίνουν εκπαιδευτικά και ενδοσχολικά θέματα. Τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά στιγματίζουν τους μαθητές.

 

 

Μαρκόπουλο, 17-05-2018, ώρα 12.00

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση