Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

SID2015_SaferinternetGR_Logo

 

SID2015_SaferinternetGR_LogoΤο σχολείο μας για άλλη μια χρονιά συμμετέχει στη δράση “Πρεσβευτών Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015”. Το θέμα μας και φέτος είναι “Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο” (“Let’s create a better internet together”).

Οι μαθητές του σχολείου συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν ως ψηφιακοί πολίτες.Τα αποτελέσματά της έρευνας θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στη συνέλευση των μαθητών του σχολείου.

Για να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας κάντε κλικ εδώ.

Η μαθήτρια του Β2 Αδαμαντία Παραστατίδου έφτιαξε το ινφογράφημα με θέμα ποιες υποχρεώσεις θεωρούν οι μαθητές πιο σημαντικές ως ψηφιακοί πολίτες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ_adamantia

Είδαν σχετικά βίντεο από την προτεινόμενη λίστα και συζήτησαν για ανάλογα θέματα.

Ιδιαίτερα όμως στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μαθητών  για την ασφαλή πλοήγηση στο ψηφιακό κόσμο:

  •  Οι μαθητές της Α’ τάξης συμπλήρωσαν τα κουίζ για την “Αναζήτηση στο Διαδίκτυο με κριτική σκέψη” και την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”  από το βιβλίο “Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια, Τα πρώτα βήματα”  της saferinternet,gr . Με αφορμή τα κουίζ συζητήσαμε για αυτά τα θέματα και τους προβληματισμούς τους.
  • Οι μαθητές της Β’ τάξης ασχολήθηκαν με τον “Οδηγό facebook” της www.safeline.gr, τις ρυθμίσεις λογαριασμού στο facebook και είδαν πώς μπορούν να συμπληρώσουν τη Φόρμα Καταγγελιών στην αντίστοιχη σελίδα. Στη συνέχεια ετοίμασαν ένα ερωτηματολόγιο με θέμα “Συμπεριφορά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης“.
  •  Οι μαθητές της Γ τάξης είδαν πώς μπορούν να προστατεύσουν τα μηνύματά τους (tweets) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης twitter. Δείτε το σχετικό φύλλο εργασίας στο site της www.saferinternet.org

Αφήστε μια απάντηση