Το αγαπημένο μου άθλημα

Η μαθήτρια του Α1 Αθηνά Γαλίτη έγραψε μια εισήγηση για το αγαπημένο της άθλημα, τη ρυθμική γυμναστική.

Συμμαθητές και συμμαθήτριες

Βρισκόμαστε όλοι εδώ, για να συζητήσουμε για τα αθλήματα. Ο καθένας μας θα σας παρουσιάσει το άθλημα με το οποίο ασχολείται και του αρέσει. Εμένα μου αρέσει η ρυθμική γυμναστική.

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα. Με αυτό μπορούν να ασχοληθούν μόνο οι γυναίκες. Είναι ένα απαιτητικό αγώνισμα, καθώς απαιτεί ευλυγισία, δύναμη, αντοχή και χάρη. Χρειάζεται καθημερινά αρκετές ώρες προπόνησης, συγκεκριμένα τέσσερις με πέντε. Τις όμορφες κινήσεις των αθλητριών συνοδεύουν τα όργανα της ρυθμική, το στεφάνι, η μπάλα, οι κορίνες, το σκοινί και η κορδέλα.Η ρυθμική στην ουσία είναι χορευτικές κινήσεις μπαλέτου και χορού, συνδυασμένες με κινήσεις και χειρισμό οργάνων.Μπορεί να ακούγεται ένας απλός συνδυασμός αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, αν αναλογιστούμε πως οι αθλήτριες πρέπει σε ολόκληρο το πρόγραμμά τους, να εκτελούν τέλεια τη χορογραφία τους και ταυτόχρονα να επικοινωνούν με τον κόσμο.

Πολλά είναι τα συναισθήματα που προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα. Χαρά, όταν πραγματοποιούνται τα όνειρα των αθλητριών και ανταμείβονται οι κόποι τους.Ικανοποίηση και ανακούφιση μετά από ένα δύσκολο αγώνα που είχε θετικά αποτελέσματα. Αρκετά όμως είναι και τα αρνητικά συναισθήματα. Το άγχος και η αγωνία που μερικές φορές μπορούν να καταστρέψουν τη χορογραφία μιας αθλήτριας και να την κάνουν να μην σκέφτεται καθαρά με αποτέλεσμα την αποτυχία.Μετά από έναν αποτυχημένο αγώνα, το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η απογοήτευση, καθώς όλη η δύσκολη δουλειά τους πήγε χαμένη.

Τέλος, πιστεύω πως έχω επιλέξει ένα πολύ δύσκολο άθλημα που ταυτόχρονα αποτελεί ένα υπέροχο θέαμα, καθώς  αυτά που κάνουν οι αθλήτριες είναι δύσκολο ακόμα και να τα φανταστούμε.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

26510-thickbox_default

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *