Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο «Παλιάτσοι» – 4 Δεκεμβρίου 2025

11 1

9 10 12 15

Την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2025, 47 μαθητές του Γυμνασίου Κρουσώνα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρακολουθώντας την όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο «Παλιάτσοι».

1

1 1 3Η παράσταση συνοδευόταν από την πολύτιμη και επεξηγηματική παρέμβαση του αρχιμουσικού κ.Μύρωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν βαθύτερα τι είναι η όπερα, πώς δομείται και πώς οι μουσικές και θεατρικές εκφράσεις συνδυάζονται για να αφηγηθούν μια ιστορία. Μέσα από τις εκπαιδευτικές επεξηγήσεις, οι μαθητές έμαθαν να παρατηρούν τις λεπτομέρειες της μουσικής, της σκηνοθεσίας και της υποκριτικής, κάνοντας την εμπειρία τους πιο ζωντανή και κατανοητή.

Με το τέλος της παράστασης, η επίσκεψη είχε και έναν συμβολικό τόνο: οι μαθητές επισκέφθηκαν τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, τιμώντας τη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες συγγραφείς και στοχαστές, συνδέοντας τη θεατρική εμπειρία με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η ημέρα αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την όπερα, να εμβαθύνουν στην ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική παράδοση και να συνδυάσουν μάθηση με ζωντανή θεατρική εμπειρία.

Οι εκπαιδευτικοί: Άννα Μεσσαριτάκη, Ελευθέριος Κοζυράκης και Μαρία Ζαγιαννάκη συντόνισαν την εκπαιδευτική δράση και συνόδεψαν τους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *