Σχολική κάρτα στα σχολεία από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς/κηδεμόνες.
Από σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα edupass.gov.gr μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για CoViD-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr.
Οι γονείς/κηδεμόνες, επιλέgουν την κατηγορία “Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής”.
Αν το παιδί έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει ή έκανε PCR/rapid test που είναι σε ισχύ, επιλέγουν το: “Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έκαναν PCR/rapid test”.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις επιλέγουν την κατηγορία “Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολείων- Έκδοση Σχολικής Κάρτας για CoViD-19”.
Στη συνέχεια ταυτοποιούνται με τη χρήση των κωδικών taxisnet.
Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη Σχολική Κάρτα, την οποία ο/η μαθητής/τρια επιδεικνύει στο σχολείο, εντός της τάξης, στον/στην εκπαιδευτικό της 1ης ώρας.
Αν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από τη πλατφόρμα Σχολική Κάρτα θετικού αποτελέσματος. Σ΄ αυτήν την περίπτωση, ο/η μαθητής/τρια μεταβαίνει εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή και ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *