Feed
Άρθρα
Σχόλια

3.JPG    1.JPG  2.JPG  Ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια της ιστορικής του ύπαρξης ήθελε να μοιράζετε το φαγητό με εκείνους που αγαπούσε.

prehist11.jpg   prehist21.jpg   prehist3.jpg

Αυτό ισχύει και στα μετέπειτα χρόνια.

Σε πολλές φυλές αν αρνηθείς να μοιραστείς την τροφή θεωρείσαι εχθρός.

shusi2.jpg

 

 

indians.JPG   igloo.jpg   antarkt1.jpg 

 

Στις μέρες μας και στην περιοχή μας το φαγητό από καλλιτέχνες συμπολίτες μας εισχώρησε στην τέχνη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το βιβλίο της Χαλκιδέας Ζωγράφου Στέλλας Μιμίκου που χρόνια τώρα ασχολείται με την τέχνη, με μια μοναδική ζωντάνια, με έντονη δραστηριότητα, δυναμισμό αλλά κυρίως με βαθιά ανθρωποκεντρική διάθεση.
Επηρεασμένη από την Pop Art το μεταμοντερνισμό, τη video Art και την εννοιολογική τέχνη και με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο, αγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας, αλλά και ενώνει την τέχνη με τη δημιουργία εδεσμάτων, χρησιμοποιώντας κάθε είδους υλικό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται άχρηστο.
Μεταλλάσσοντας τα «σκουπίδια», τις πέτρες, σελίδες από εφημερίδες και περιοδικά, χαρτιά περιτυλίγματος, χρησιμοποιώντας λάδια, τέμπερες, ακρυλικά και κάθε λογής υλικά, παρουσιάζει ένα ψηφιδωτό χρωμάτων, το οποίο χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία, φαντασία και έντονη εκφραστικότητα.

 

mimikou12.jpg mimikou13.jpg mimikou14.jpg mimikou15.jpg mimikou16.jpg mimikou22.jpg mimikou23.jpg mimikou251.jpg mimikou26.jpg mimikou27.jpg mimikou28.jpg mimikou32.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων