Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές εκλογές για την ανάδειξη των πενταμελών των τμημάτων και του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου. Οι μαθητές του σχολείου, τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκα, συγκεντρώθηκαν στο θέατρο, όπου οι υποψήφιοι του δεκαπενταμελούς προσπάθησαν με επιχειρήματα να πείσουν τους συμμαθητές τους να τους ψηφήσουν. Διαδικασία που τηρείται απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές κλήθηκαν να ψηφήσουν σε… ψηφιακές κάλπες! Για πρώτη φορά το σχολείο μας δοκίμασε με απόλυτη επιτυχία τη διεξαγωγή των εκλογών ηλεκτρονικά. Τη διαδικασία υποστήριξε αφιλοκερδώς η εταιρία electobox online voting, μέσω της ομώνυμης εφαρμογής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, την οποία και ευχαριστούμε δημόσια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε δύο φορητούς υπολογιστές όπου οι μαθητές ψήφιζαν και έναν υπολογιστή στο γραφείο από τον οποίο γινόταν ο συντονισμός της εκλογικής διαδικασίας. Η διάρκεια των εκλογών ήταν δύο περίπου ώρες και τα αποτελέσματα για το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο είναι τα εξής:

Α/Α Ονοματεπώνυμο Ψήφοι Παρατηρήσεις
1 Γεώργιος Μ. 37 Τακτικό μέλος
2 Χρήστος Μ. 35 Τακτικό μέλος
3 Νίκος Ρ. 33 Τακτικό μέλος
4 Ηλιάννα Σ. 23 Τακτικό μέλος
5 Ελένη Τ. 20 Τακτικό μέλος
6 Γεώργιος Π. 19 Τακτικό μέλος
7 Ιωάννα Α. 19 Τακτικό μέλος
8 Γεωργία Μ. 19 Τακτικό μέλος
9 Αθηνά Λ. 17 Τακτικό μέλος
10 Χρήστος Λ. 17 Τακτικό μέλος
11 Κωνσταντίνος Σ. 16 Τακτικό μέλος
12 Σταμάτης Τ. 16 Τακτικό μέλος
13 Χριστιάννα Η. 15 Τακτικό μέλος
14 Κωνσταντίνα Τ. 15 Τακτικό μέλος
15 Χριστίνα Μ. 15 Τακτικό μέλος
16 Ιωάννης Η. 15 Αναπληρωματικό μέλος
17 Δημήτρης Π. 14 Αναπληρωματικό μέλος
18 Σοφία Π. 14 Αναπληρωματικό μέλος
19 Αναστασία Γ. 13 Αναπληρωματικό μέλος
20 Νάσος Μ. 11 Αναπληρωματικό μέλος

Ακολουθεί ένα μικρό κείμενο από την εταιρία μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές εκλογές.

Η ψηφιακή ψηφοφορία διεξήχθη μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών «electobox». Το «electobox» είναι μια ελληνική πρωτοποριακή εφαρμογή ηλεκτρονικών εκλογών και δημοψηφισμάτων, σχεδιασμένη με γνώμονα την ασφάλεια και την ευκολία στη χρήση. Είναι ικανή να διεξάγει κάθε τύπου ψηφοφορία, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε οργανισμού, επιχείρησης, κρατικού φορέα, συλλόγου, σωματείου, σχολείου ή πανεπιστημίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του electobox https://electobox.com/.

Ως αμιγώς Ελληνική Εταιρεία και θέλοντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, το electobox διαθέτει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους τους Ελληνικούς φορείς που αριθμούν έως 1000 μέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων