Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 16  Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα και στην Δίρφη (περιοχή αισθητικού δάσους Στενής) διήμερο θεματικό Σεμινάριο – Εργαστήριο επιμόρφωσης ενηλίκων, Β’ Επιπέδου, στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, για 45 εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπ/σης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ευβοίας με προηγούμενη εμπειρία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Η Υλοποίηση του Σεμιναρίου έγινε από το Κ.Π.Ε. Κλειτορίας – Ακράτας στα πλαίσια των φετινών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του διοργανώνει σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ευβοίας και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης.

Το θέμα του Σεμιναρίου ήταν: «Οι Ανθρωπογενείς Επιδράσεις στις Προστατευόμενες Περιοχές: Το Παράδειγμα του Αισθητικού Δάσους της Στενής»

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς για την σημασία της προστασίας προστατευόμενων περιοχών και την ανάγκη διατήρησης της βιοποικιλότητάς τους, καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τα προβλήματα και τις δυνατότητες διαχείρισης αυτών των περιοχών. Μέσα από τα εργαστήρια δόθηκε η δυνατότητα για την αξιοποίηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε για τον σχεδιασμό σχετικών με το αντικείμενο προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία.

Ακόμη σκοπός του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για τον ορεινό όγκο της Δίρφυς και του αισθητικού δάσους καθώς και για την ανάγκη προστασίας του. Στην Δίρφυ υπάγεται το αισθητικό δάσος της Στενής, είναι χαρακτηρισμένο ως Προστατευόμενη περιοχή και ανήκει στο Δίκτυο NATURA.

Το σεμινάριο περιελάμβανε ήπια ανάβαση στον ορεινό όγκο και διαδρομή στο αισθητικό δάσος καθώς και εισηγήσεις που αφορούσαν:

  • στη Μορφολογία και Ορεογραφία της Δίρφυς
  • στα ορειβατικά μονοπάτια
  • στη Πανίδα και τη Χλωρίδα της Δίρφυς και την ανάδειξη της βιοποικιλότητάς της
  • στην ανάγκη προστασίας του αισθητικού δάσους αλλά και των Προστατευόμενων Περιοχών
  • στα προβλήματα του ορεινού όγκου
  • στις δυνατότητες διαχείρισης αυτών των περιοχών
  • στη σημασία υλοποίησης προγραμμάτων Π.Ε. για προστατευόμενες περιοχές
  • στις δυνατότητες υλοποίησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις περιοχές αυτές
  • στις προϋποθέσεις υλοποίησης προγραμμάτων Π.Ε. καθώς και τη μετακίνηση των περιβαλλοντικών ομάδων στις Προστατευόμενες Περιοχές

Το σχολείο μας έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Κλειτορίας και υλοποίησε με μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη 4ήμερο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με τίτλο «Τα πέντε μαγικά κουτάκια» το Φεβρουάριο του 2010. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Κλειτορίας – Ακράτας, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων του Ν. Ευβοίας και όλους τους εισηγητές του σεμιναρίου για τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που απλόχερα μοιράστηκαν μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων