Feed
Άρθρα
Σχόλια

Σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Κριεζών συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με σκοπό να τιμήσουμε τους αγωνιστές του ηρωικού έπους του 1940.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή αριστείων και βραβείων στους συμμαθητές μας που διακρίθηκαν για την μαθητική τους επίδοση την περσινή σχολική χρονιά. Η καθηγήτρια, κυρία Παπουτσή άρχισε να προσφωνεί τους αριστούχους μαθητές οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές και καθηγητές μας, παραλαμβάνοντας τους επαίνους τους.

Η συνέχεια της γιορτής είχε την οργανωτική επιμέλεια του κ. Αντώνενα. Με την ομιλία του παρουσίασε τις κακουχίες του λαού μας αλλά και τα ηρωικά κατορθώματά του, ως την κατάκτηση της πολυπόθητης απελευθέρωσης από την Ιταλό-Γερμανική κατοχή. Με αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα οι μαθητές παρουσίασαν τα γεγονότα της εποχής, ενώ η μουσική υπόκρουση και η προβολή βίντεο τόνωσε την επαναστατική μας διάθεση.

Τέλος όπως αρμόζει σε κάθε εθνική επέτειο όλοι μαζί τραγουδήσαμε τον Εθνικό Ύμνο, αναλογιζόμενοι τη δική μας ευθύνη απέναντι στην πατρίδα.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον εκκλησιασμό και τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία των Κριεζών για τον εορτασμό της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού έναντι των επίδοξων κατακτητών.

Στην εκκλησία συναντηθήκαμε με τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου και αφού παρακολουθήσαμε τη θεία Λειτουργία ακούσαμε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας τον οποίο εκφώνησε η καθηγήτριά μας κ. Ελένη Παπουτσή.

Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε γύρω από το Ηρώο όπου ο ιερέας τέλεσε δοξολογία στη μνήμη των αγωνιστών που πρόσφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα. Οι μαθητές, όπως και οι εκπρόσωποι συλλόγων και διαφόρων φορέων καταθέσαμε στεφάνια ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής. Όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου μας.

Μαρία Κ., μαθήτρια της Γ’ τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων