Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το Σάββατο 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία μας φετινή δράση με μία εντυπωσιακή ημερήσια εκδρομή στη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα στο μεγάλο Δρακόσπιτο της Όχης στα 1399 μέτρα υψόμετρο.

Στις 7 το πρωί το μισθωμένο λεωφορείο ξεκίνησε γεμάτο μαθητές, καθηγητές, γονείς και ενήλικες για την Κάρυστο και στη συνέχεια για το ορειβατικό καταφύγιο της Όχης όπου ήταν και η αρχή της πεζοπορικής μας διαδρομής.

Ο δυνατός άνεμος δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε ύστερα από μία ώρα ανάβασης να αντικρίσουμε το εντυπωσιακό αυτό κτίσμα, το οποίο σύμφωνα με πολλούς ερευνητές ήταν ένας λατρευτικός χώρος, ιερός, ένας ναός όπου γίνονταν προσφορές – θυσίες στις αρχαίες θεότητες. Κανένας δεν γνωρίζει το χρόνο που αυτό χτίστηκε και το ποιοι ήταν οι κατασκευαστές του.

Στη συνέχεια, αφού βγάλαμε δεκάδες αναμνηστικές φωτογραφίες, ξεκινήσαμε την κατάβαση στο καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι, κάνοντας μια σύντομη επίσκεψη στο αρχαίο δάσος καστανιών της Όχης, ακριβώς κάτω από το καταφύγιο. Παρατηρήσαμε τεράστιες σε μέγεθος καστανιές, κάτι που υποδηλώνει ότι βρίσκονται εκεί πάρα πολλά χρόνια…

Ακολουθώντας το πρόγραμμα, συνεχίσαμε για τον Πλατανιστό, όπου κάναμε στάση στο ομώνυμο ρέμα που διασχίζει το χωριό και χύνεται στη θάλασσα. Οι περισσότεροι μαθητές δεν έχασαν την ευκαιρία για μια βουτιά στα δροσερά νερά του ρέματος και στις διάφορες μικρές βάθρες που υπήρχαν, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν να βραχούν από τον έξι μέτρων καταρράκτη.

Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε, οπότε ξεκινήσαμε για το χωριό Παραδείσι και συγκεκριμένα για την ταβέρνα στην οποία είχαμε σχεδιάσει να γευματίσουμε. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό, ενώ η δροσιά κάτω από τις μουριές ήταν ότι έπρεπε εκείνη την ώρα.

Ήταν μια εμπειρία μοναδική που μας χάρισε μαγικές εικόνες και μας έκανε να θέλουμε να επισκεφτούμε κι άλλα μέρη της όμορφης Εύβοιας.

Το ταξίδι συνεχίζεται. Καλό καλοκαίρι!!!            

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων