Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Παρασκευή 23 και την Κυριακή 25 Μαρτίου, το Γυμνάσιο Κριεζών τίμησε την επέτειο της επανάστασης του 1821.
Στη σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανασκοπήσουν γεγονότα και να αφουγκραστούν μηνύματα από την εξέγερση των προγόνων μας ενάντια στους κατακτητές.
Ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στα ηρωικά κατορθώματα των αγωνιστών και στην μεγάλη προσφορά τους στην πατρίδα. Επίσης ομάδα μαθητών χόρεψε σε παραδοσιακούς ρυθμούς όπως ταιριάζει στον εορτασμό της εθνικής επετείου.
Την Κυριακή 25 Μαρτίου όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στον εκκλησιασμό και την καθιερωμένη παρέλαση. Μαζί με αρκετούς κατοίκους του χωριού αλλά και τους γονείς μας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία των Κριεζών. Τα Νήπια, μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου παρακολούθησαν τη δοξολογία στη μνήμη των αγωνιστών και συμμετείχαν στην απαγγελία ποιημάτων και στην κατάθεση στεφάνων στο ηρώο. Εκ μέρους του σχολείου μας το στεφάνι κατέθεσε η μαθήτρια της τρίτης τάξης, Μαγδαληνή Γ.
Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας που εκφωνήθηκε από τον καθηγητή του σχολείου μας κ. Αντώνενα έδωσε σε όλους αφορμή να αναλογιστούμε το ένδοξο παρελθόν και την καταγωγή μας και να αντλήσουμε από αυτό δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της σημερινής εποχής.
Τέλος οι μαθητές παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους και με τον τρόπο αυτό απέδωσαν φόρο τιμής στους ένδοξους προγόνους.

Μαρία Κ., μαθήτρια της Β τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων