Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, η Ά και η ΄Β τάξη του σχολείου μας θα παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο με τίτλο «Πάμε Σινεμά;», στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Yπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Tο «Πάμε Σινεμά;» έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης. Γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Πριν την επίσκεψή μας στην Τεχνόπολη, οι μαθητές θα λάβουν ενημερωτικό υλικό, ενώ θα διατεθούν δύο διδακτικές ώρες για την προβολή 2 ολιγόλεπτων ταινιών με παρόμοιο θέμα αλλά διαφορετική αισθητική και αφηγηματική δομή που σκοπό έχουν να εισάγουν τους μαθητές στο αντικείμενο του προγράμματος, ενώ παράλληλα θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση από καθηγητές του σχολείου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο του σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα, Διευθυντή του προγράμματος «Πάμε Σινεμά;» με τίτλο «Η Κινηματογραφική Αφήγηση» για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.filmfestival.gr/educational_programmes/cinema_entypo.htm

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του «Πάμε Σινεμά;» στην διεύθυνση:

http://pamecinema.com.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων