Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Πέμπτη 20/1/2011, το σχολείο μας πέρασε στην ψηφιακή εποχή! Αφού αφαιρέθηκαν οι παλαιοί πίνακες κιμωλίας από τις αίθουσες διδασκαλίας, στη θέση τους τοποθετήθηκαν διαδραστικοί πίνακες.

Οι διαδραστικοί πίνακες έχουν την εμφάνιση ενός κλασικού πίνακα μαρκαδόρου (άλλωστε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μαρκαδόροι στην επιφάνειά του). Επιπλέον όμως, ο κάθε πίνακας συνδέεται με ένα βιντεοπροβολέα και με ένα φορητό υπολογιστή με ενσύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο.   

Ο χρήστης του διαδραστικού πίνακα (καθηγητής – μαθητής), μπορεί να παρέμβει δυναμικά, σαν να κάθονταν μπροστά στην οθόνη του φορητού υπολογιστή. Συγκεκριμένα, ο διαδραστικός πίνακας αποτελεί μια ψηφιακή συσκευή, ικανή να αλληλεπιδρά με έναν υπολογιστή. Με τη βοήθεια του προβολέα μπορούμε να προβάλουμε εκπαιδευτικό υλικό επάνω στον διαδραστικό πίνακα και ο μαθητής να έχει την δυνατότητα να γράψει, να απαντήσει σε ερωτήματα, να λύσει ασκήσεις, να πλοηγηθεί στο Διαδίκτυο και γενικότερα να κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει στο φορητό υπολογιστή, με τη διαφορά ότι πλέον χειρίζεται την οθόνη του διαδραστικού πίνακα με τα χέρια του αντί με τον υπολογιστή!

Οι φορητοί υπολογιστές που συνοδεύουν τους διαδραστικούς πίνακες έχουν εγκατεστημένο λογισμικό για τα περισσότερα μαθήματα που διδάσκονται σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και αποτελεί μια πολύ καλή πηγή εκπαιδευτικού υλικού που θα αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον των μαθητών και θα συμβάλλει στην βελτίωση της ικανότητας μάθησής τους.  

Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι στη θέαση της νέας αυτής τεχνολογίας καθώς για όλους είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της τοποθέτησής τους, τα μέτρα ασφαλείας έγιναν αυστηρότερα, αφού πλέον κάθε τάξη κλειδώνει, τόσο στα διαλείμματα όσο και μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων