Feed
Άρθρα
Σχόλια

d_gr.jpg digital.jpg  Το παρόν κείμενο αφορά σε μία θλιβερή διαπίστωση. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησα στους μαθητικούς υπολογιστές των μαθητών της Ά τάξης του Γυμνασίου Κριεζών διαπίστωσα ότι σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ήταν εγκατεστημένο ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα 16 λογισμικά, τα οποία οι προμηθευτές όφειλαν να έχουν εγκαταστήσει. Επίσης, στις περιπτώσεις όπου τα λογισμικά δόθηκαν σε εξωτερική μνήμη (τύπου Flash USB) δεν είχε προβλεφτεί κάποιου είδους αυτόματης εγκατάστασης, όπως ρητά προβλέπεται από τις τεχνικές προδιαγραφές λογισμικού. Δηλαδή, σε όλες τις περιπτώσεις έγινε απλή αντιγραφή των αρχείων από το Διαδίκτυο είτε στο σκληρό δίσκο των υπολογιστών, είτε σε άλλα αποθηκευτικά μέσα.
Τόσο οι γονείς, όσο και οι ίδιοι οι μαθητές, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν όταν παραλάμβαναν τους μαθητικούς υπολογιστές ότι αυτοί δεν είχαν εγκατεστημένα τα εν λόγω λογισμικά.
Στην πράξη υπάρχει τεράστια σύγχυση στους μαθητές για το τι σημαίνει «Εγκατεστημένο Λογισμικό» επειδή μόλις πρόσφατα άρχισαν να διδάσκονται το μάθημα της Πληροφορικής στο σχολείο.

Φαίδων Καραμπατσόλης

Καθηγητής Πληροφορικής του Γυμνασίου Κριεζών & Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Πληροφορικής.

ee.jpg espa.jpg

(το κείμενο αυτό στάλθηκε στην εταιρία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. η οποία υποστηρίζει το έργο «Φορητός Μαθητικός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ψηφιακή Τάξη»)

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων