Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 το σχολείο μας συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, κα. Ελένη Λαπαντζή και το Κ.Π.Ε Στυλίδας, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Τσαμαντάνης στη Στυλίδα. Εκπρόσωποι του σχολείου μας ήταν οι καθηγητές μας, Φαίδων Καραμπατσόλης, Κυριακή Χαραλαμπίδου και Σοφία Σαμαρά.
p1020309-large.JPG  Η ημερίδα ξεκίνησε με ομιλίες του Δ/ντή Ειδικής Αγωγής του ΥΠΕΠΘ, κ. Παπαϊωάννου Χαράλαμπου, της Παρέδρου Ειδικής Αγωγής Μαθησιακών Δυσκολιών στο Π.Ι. κας Δροσινού Μαρίας, του Περιφερειακού Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κ. Ζαμπεθάνη Βάιου και της Συμβούλου Ειδικής Αγωγής 13 ης Περιφέρειας κας Λαπαντζή Ελένης.
p1020312-large.JPG  p1020320-large.JPG  p1020338-large.JPG  Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις δράσεων του δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής από τα σχολεία που συμμετείχαν. Οι καθηγητές μας παρουσίασαν τις δραστηριότητες του σχολείου μας, δίνοντας έμφαση στις πιο πρόσφατες από αυτές, όπως οι κατασκευές φωλιών για πουλιά και η συμμετοχή μας στο σχετικό διαγωνισμό, ενώ έγινε και προβολή του βίντεο με τίτλο “Χρηστή Διαχείριση του Νερού” που διακρίθηκε στο διαγωνισμό sms of youth 2009 για το περιβάλλον.
p1020344-large.JPG  Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τρία εντυπωσιακά εργαστήρια. Το πρώτο είχε τίτλο “Ήταν ένα μικρό καράβι“, από τη συνάδελφο Χρύσα Μάστορα και σχετίζονταν με τη μουσικοκινητική αγωγή.
p1020362-large.JPG  Το δεύτερο με τίτλο “Δράσεις για ΑΜΕΑ με θέμα τη θάλασσα” από τους συναδέλφους του ΚΠΕ Στυλίδας, Γεώργιο Αναγνώστου, Γεώργιο Σταυρόπουλο και Παναγιώτα Καραφέρη.
p1020351-large.JPG  p1020353-large.JPG  Το τρίτο εργαστήριο είχε θέμα “Η μαριονέτα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση” από τη συνάδελφο Αλίκη Σταμάτη, όπου δόθηκε μία μικρή παράσταση με μαριονέτες κατασκευασμένες με απλά υλικά.

p1020356-large.JPG  p1020358-large.JPG  p1020361-large.JPG  Στη συνέχεια είδαμε από κοντά τον τρόπο κατασκευής τους καθώς και τα υλικά από τα οποία φτιάχτηκαν.
p1020363-large.JPG  p1020364-large.JPG  Η ημερίδα έκλεισε με μία παράσταση των μαθητών του Τμήματος Ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδας με τίτλο “Θαλασσινή νυκτωδία“, όπου οι μικροί μαθητές μάγεψαν τους θεατές χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας με φυγούρες του Καραγκιόζη πίσω από ένα λευκό πανί που στήθηκε για τις ανάγκες της παράστασης.
Οι καθηγητές μας που συμμετείχαν στην ημερίδα ευχαριστούν το ΚΠΕ Στυλίδας για τη φιλοξενία, την όμορφη βραδιά δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου με τη ζωντανή μουσική και το καλό φαγητό, αλλά κυρίως για τις γνώσεις και τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα που αποκόμισαν.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων