Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Επιλογή του Γυμνασίου Κουτσοποδίου για τον ελληνικό διαγνωστικό διαγωνισμό PISA

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως το σχολείο μας επελέγη ανάμεσα σε 300 Γυμνάσια της χώρας, για να συμμετάσχουν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στον ελληνικό διαγωνισμό PISA στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων που επελέγησαν είναι υποχρεωτική.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Οι εξετάσεις επικεντρώνονται συγκεκριμένα στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών σε θέματα Γλώσσας – Κατανόησης Κειμένου και Μαθηματικών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα σχετικά Προγράμματα Σπουδών.
Θα είναι ερωτηματα πολλαπλής επιλογής κλειστού τύπου, βάσει των προβλεπόμενων στα Προγράμματα Σπουδών διδακτικών αντικειμένων της Γλώσσας και των Μαθηματικών, καθώς και του συνοδευτικού υλικού των εξετάσεων.Τα θέματα
αποστέλλονται ηλεκτρονικά και διανέμονται σε έντυπη μορφή στους/ στις μαθητές/τριες.
Η χρονική διάρκεια της εξέτασης ορίζεται σε 60 λεπτά ανά γνωστικό αντικείμενο, με ενδιάμεσο εσωτερικό ολιγόλεπτο διάλειμμα (10’).

Προβλέπεται, επίσης, η συμπλήρωση σύντομου ανώνυμου ερωτηματολογίου συλλογής κοινωνικο-δημογραφικών στοιχείων από τους μαθητές και τις μαθήτριες μετά το τέλος της εξέτασης.

Στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ: iep.edu.gr/pisa/θα βρείτε σχετικές πληροφορίες και τράπεζα θεμάτων για τα υπό εξέταση αντικείμενα.

 

Αφήστε μια απάντηση