ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
10 Απρ 2020

Σχολικό ημερολόγιο εγκλεισμού από τη Α’ Γυμνασίου Κορησού (10-04-2020)

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' Γυμνασίου

Ημερολόγιο του Κορωνοϊού

Κορησός, 10 Μάρτη 2020
Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από εκείνο το απόγευμα που, ενώ διάβαζα τα μαθήματά μου για την επόμενη μέρα, άκουσα την ανακοίνωση από την τηλεόραση ότι κλείνουν τα σχολεία κι όλοι εμείς έπρεπε να μείνουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας… Να χαρώ ή να λυπηθώ; Δεν ήξερα. Τα συναισθήματα μου ανάμεικτα.

Οι μέρες περνούσαν διαβάζοντας εξωσχολικά βιβλία που δανείστηκα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια με τον αδερφό μου και τους γονείς μου, βοηθώντας τη μαμά μου στη μαγειρική, παίζοντας παιχνίδια στο pc, αλλά και διαβάζοντας το βιβλίο « Μπανταουί ένα παιδί από την έρημο» η ανάγνωση του οποίου μου δίδαξε να έχω πίστη στον εαυτό μου και να μην εγκαταλείπω ποτέ τα όνειρά μου!

Κάτι νέο μέσα σ’ όλη αυτή την καθημερινότητα ήρθε και μιλάω για την ασύγχρονη εκπαίδευση ή αλλιώς εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δυστυχώς πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να συνδεθώ με την πλατφόρμα αυτή. Όταν τα καταφέρνω όμως, γεμάτη αγωνία, ψάχνω να δω τι καινούργιο ανέβασαν οι καθηγητές μου που πρέπει να κάνω ως άσκηση, αλλά και τι βαθμό μου έβαλαν στο τέλος γι’ αυτή μου την προσπάθεια και συμμετοχή.

Περιμένω με ανυπομονησία όμως να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση και να επιστρέψουμε στο σχολείο όλοι οι συμμαθητές μου και οι καθηγητές δυνατοί και υγιείς!!!

Μπουζάνη Ελένη

Κορησός, 10 Απρίλη 2020

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Παρασκευή 10 Απρίλη σήμερα. Ένας μήνας πάει από τότε που έκλεισαν τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού. Μπορώ να πω πως στην αρχή χάρηκα όπως όλοι μας. Δεν περίμενα βέβαια να κλείσουν για έναν μήνα και να συνεχίζουν να είναι κλειστά για αρκετό καιρό ακόμα. Δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό, αλλά πρέπει να ανοίξουν επιτέλους, έχω βαρεθεί σπίτι. Από την στιγμή που έκλεισαν δεν σταμάτησα να ζωγραφίζω, να παίζω κιθάρα και να βλέπω ταινίες. Ακόμη και αυτά όμως κατάντησαν βαρετά. Έχω μάθει να παίζω περίπου δέκα τραγούδια με τουλάχιστον δύο διαφορετικούς τρόπους το καθένα. Τι να πω για την ζωγραφική! Έχω σχεδιάσει ό,τι καρτούν μπορεί να σου έρθει αυτήν την στιγμή. Δοκίμασα ακόμα και πρόσωπα, αλλά ήταν κάπως πολύ διαφορετικά από το πρότυπο. Τέλος πάντων. Πιστεύω πως θα αντέξω λίγο καιρό ακόμα. Αλλά να σου πω την αλήθεια μου έλειψαν οι φίλοι μου. Δεν έχουμε σταματήσει να μιλάμε από τότε που έκλεισαν τα πάντα. Έχουμε ήδη σκεφτεί τι θα κάνουμε, όταν όλο αυτό τελειώσει και μπορούμε επιτέλους να βγούμε από το σπίτι. Τέλος πάντων καλά να είμαστε, και μακριά από τον ιό. Θα σου ξανά γράψω, όταν μας επιτρέψουν να βγούμε και όταν τα σχολεία ανοίξουν.

 Νικολαΐδου Χριστίνα

Ημερολόγιο κορωνοϊού

10-4-2020

Όταν έμαθα ότι θα κλείσουν τα σχολεία νόμιζα ότι θα κλείσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Μου έλειψε η παρέα μου από το γυμνάσιο . Η καραντίνα είναι πολύ βαρετή, γιατί δεν έχεις τι να κάνεις. Εγώ και οι φίλοι μου εδώ στο χωριό στους ελεύθερους χρόνους μας βγαίνουμε έξω  μερικές  φορές,  αλλά έχουμε μέτρα προστασίας και έτσι δε βαριόμαστε την καραντίνα.

Κύρου Πέτρος

 

Ημερολόγιο
10-4-2020

Αυτή η περίοδος που διανύει η Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιπες χώρες της γης είναι πολύ δύσκολη. Το e-class είναι μια πλατφόρμα στο ίντερνετ όπου μπορείς να κάνεις ασκήσεις σαν να είσαι στο σχολείο με όλους τους καθηγητές σου. Για μένα το e-class είναι απ’ τις καλύτερες πλατφόρμες. Το βιβλίο που μας έβαλε να διαβάσουμε η κυρία Κάρκου είναι πολύ ωραίο και σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή όταν το διαβάζεις!

Θωμόπουλος Παναγιώτης 

 

 

Ημερολόγιο κορωνοϊού

10-4-2020
Η γνώμη μου για τον κορωνοϊό είναι άσχημη με αυτά που άκουω κάθε μέρα αυτές τις εβδομάδες. Λόγω κορωνοϊού, όταν έκλεισαν τα σχολεία, εκάνα τα πράγματα που δεν προλάβαινα να κάνω στην καθημερινή ρουτίνα. Η κ.Κάρκου μας ανέθεσε μια άσκηση με θέμα τη ζωή ενός βεδουίνου. Αυτή είναι η υπόθεση του βιβλίου που μας είχαν δώσει στο σχολείο πριν λίγο καιρό και σε αυτό το βιβλίο βασίστηκαν οι ασκήσεις μας.

Λιγκανάρης Γιώργος

 

 

Ημερολόγιο Καραντίνας
 19/4/2020
Στην διάρκεια της καραντίνας προσπαθώ να περάσω όσο πιο δημιουργικά μπορώ την ώρα μου, τουλάχιστον, για να μην βαριέμαι. Η αλήθεια είναι ότι υποψιαζόμουν από την αρχή που μας ανακοίνωσαν πως θα μείνουμε σε καραντίνα πως δεν θα έχω τι να κάνω. Συχνότερα πράγματα που κάνω στο σπίτι είναι να ζωγραφίζω, να ακούω μουσική, να παίρνω βιντεοκλήσεις φίλες μου, για να μάθω αν είναι όλοι καλά και, για να περνάμε τον χρόνο μαζί συζητώντας και τελευταίο πηγαίνω περίπατο με τον σκύλο μου και μερικές φορές την ξαδέρφη μου, για να ξεσκάσουμε λίγο.Το μόνο που θέλω είναι να φύγει αυτός ο ιός και να ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και να δούμε τους φίλους μας.

 Διαμαντοπούλου Μαρίαννα

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

20-4-2020

Τα αρνητικά του να μένεις σπίτι για πάνω από έναν μήνα είναι ότι έχω να δω τους φίλους μου πάνω από έναν μήνα. Επίσης το ότι μου έχει λείψει η παρέα με κάποια άτομα  που από φέτος έχουμε αρχίσει να κάνουμε παρέα και πλέον είμαστε κολλητοί όπως με τον Σωτήρη, τον Νίκο. Επίσης με κάποια άτομα που είμαστε από το δημοτικό κολλητοί και δεν μπορούμε να μην βλέπουμε ο ένας τον άλλον κάθε μέρα όπως με την Μαριάννα και άλλα παιδιά. Αλλά τα  θετικά είναι ότι μιλάμε κάθε μέρα με βιντεοκλήση.  Επίσης  έχω και αυλή στο σπίτι μου και κάθε πρωί κατεβαίνω και πηγαίνω στο τραμπολίνο μου και κάνω άσκησης ενόργανης ή παίζω με τα σκυλάκια μου.

Τζήμα Σταυρούλα

Ημερολόγιο COVID-19 :

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
η ζωή της καραντίνας είναι παρά πολύ βαρετή και δεν είναι ωραία. Όταν άκουσα ότι τα σχολεία θα κλείσουν για δύο εβδομάδες λόγω COVID-19 ήμουν χαρούμενος και ενθουσιασμένος που κλείνουν, όπως και όλα τα παιδιά. Την πρώτη μέρα ήμουν χαρούμενος, γιατί θα είχα χρόνο να κάνουμε πράγματα με την οικογένεια μου, όπως να παίζουμε επιτραπέζια, να λέμε αστεία να γελάμε, να βλέπουμε ταινίες κ.τ.λ., ήταν τέλεια. Όταν πέρασαν σχεδόν οι δύο εβδομάδες είπαν στις ειδήσεις ότι τα σχολεία θα ανοίξουν τελικά μετά το Πάσχα. Όταν το έμαθα είπα εντάξει όχι και έτσι, γιατί από όλες αυτές τις μέρες που θα είμαστε μέσα χωρίς σχολειό θα μου λείψουν πάρα μα πάρα πολύ οι φίλοι μου και χωρίς αυτούς νιώθω μοναξιά. Τελικά οι πρώτες μέρες αυτής της είδησης ήταν έτσι και έτσι. Πιο πολύς χρόνος με την οικογένεια μου και βόλτες έξω, αλλά τα ίδια βαρετά πράγματα. Μετά από μέρες στις ειδήσεις είπαν ένα πολύ τραγικό νέο. Είπαν πως απαγορεύουν την κυκλοφορία ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Δεν το πίστευα, γιατί αν μας κόψουν και την κυκλοφορία, δεν θα έχουμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ αυτές τις μέρες δεν θα έλεγα ότι περνάω και τέλεια, αλλά εντάξει. Βλέπω πολλές ταινίες και σειρές, παίζω το αγαπημένο μου βιντεοπαιχνίδι και περνάω τον περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου. Να κάποιες φωτογραφίες από τα πράγματα που κάνω:

Τέλος πάντων, αυτό που θέλω είναι να ξαναγίνουν όλα όπως ήταν.

Μποντζίδης Σωτήρης

Τα σχόλια είναι κλειστά.