ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
10 Απρ 2020

Σχολικό ημερολόγιο εγκλεισμού από τη Β’ Γυμνασίου Κορησού (09-04-2020)

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' Γυμνασίου, Νεοελληνική Γλώσσα Β' Γυμνασίου

Ημερολόγιο Κορωνοϊού
9-4-2020
Σήμερα διανύουμε την 30η ημέρα καραντίνας λόγω του Covid-19 . Τα σχολεία έκλεισαν, αλλά εμείς δε σταματάμε να διαβάζουμε χάρη στους καθηγητές μας, οι οποίοι μας κάνουν να ξεχνάμε την όλη κατάσταση. Είναι δύσκολο να είμαστε όλη την ημέρα στο σπίτι, γιατί είχαμε συνηθίσει να κάνουμε πολλά όπως, να πηγαίνουμε σχολείο, στο φροντιστήριο, στις προπονήσεις, να βγαίνουμε έξω με τους φίλους μας. Αλλά όσοι έχουμε τα αδέρφια μας πιστεύω περνάμε γρήγορα την ώρα μας. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα και να ζούμε όπως πριν.

Στεργίου Νικολέτα

 

10-4-2020

Αυτές οι 4 εβδομάδες εγκλεισμού ήταν από τη μια υπέροχες στην αρχή, γιατί δεν είχαμε σχολείο. Μετά όμως η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Λαχταρήσαμε να βγούμε έξω, να δούμε τους φίλους μας. Κουραστήκαμε να γυρίζουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο. Μέχρι που άρχισαν οι διαδικτυακές εργασίες και είχαμε κάτι να κάνουμε.

Ιντζίδης Παναγιώτης

9-4-2020

Αυτές τις μέρες της καραντίνας οι οποίες είναι δύσκολες για όλους μας εγώ περνάω τον χρόνο μου κάνοντας τις ασκήσεις που μας στέλνουν οι καθηγητές μας. Οι μέρες περνάνε γρήγορα, αλλά και βαρετά, διότι εκτός από τις ασκήσεις δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε. Τα πράγματα που κάνω σπίτι είναι μαθήματα, παίζω επιτραπέζια και ηλεκτρονικά.

Έτσι είναι οι μέρες μου στην καραντίνα.Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα!

Βαγγέλης Ντάλλας

Ημερολόγιο Καραντίνας.

Το ότι μένουμε μέσα στο σπίτι τόσες μέρες μας δείχνει πόσο σοβαρό είναι αυτό που περνάμε. Αλλά όσο να ναι μαθαίνουμε πράγματα για εμάς, περνάμε χρόνο με τις οικογένειές μας και ανακαλύπτουμε νέα χόμπι. Παρόλα αυτά έχουμε μάθει να ακολουθούμε τις οδηγίες και αυτό είναι πολύ σωστό και θα βοηθήσει πολύ στον γρήγορο αφανισμό αυτού του φονικού ιού. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, όπως να διαβάσουμε πολλά βιβλία ή να γυμναστούμε μόνοι μας ή με διαδικτυακά μαθήματα. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε τις εργασίες του σχολείου από αυτό το νέο σύστημα διαπαιδαγώγησης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Αυτό μας βοηθάει στο να μην ξεχάσουμε όσα έχουμε μάθει και να τα φρεσκάρουμε όσο μπορούμε. Μια τέτοια εργασία είναι αυτή στο μάθημα της λογοτεχνίας όπου πρέπει να διαβάσουμε ένα βιβλίο και να συζητήσουμε για το θέμα του. Αυτό είναι πολύ ωραίο, γιατί αντί να καθόμαστε με τις ηλεκτρονικές συσκευές μας, διαβάζουμε ένα λογοτεχνικό βιβλίο και έτσι μπορούμε να εισάγουμε νέες λέξεις στο λεξιλόγιο μας. Εγώ προσπαθώ να γυμναστώ όσο πιο πολύ μπορώ, για να μην με πάει η Καραντίνα καθόλου πίσω αθλητικά. Εύχομαι όλο αυτό να περάσει πολύ γρήγορα και να επιστρέψουμε δριμύτεροι.

Πνευμονίδης Σταύρος

Ημερολόγιο κορωνοϊού

10-4-2020

Στις μέρες μας ζούμε μια θλιβερή κατάσταση αυτήν του κορωνοϊού. Αυτή η σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια μάς έχει αναγκάσει να καθόμαστε όλη μέρα σπίτι μας. Από τη δικά μου πλευρά είναι πολύ λυπηρό κάθε μέρα να πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι, αλλά από την άλλη μου έχουν λείψει δυο πράγματα τα οποία δεν μπορούν να με κρατήσουν άλλο σπίτι. Το πρώτο είναι ότι επιτέλους μετά από τόσο καιρό θέλω να δω την παρέα μου και το δεύτερο είναι ότι μου έχει λείψει το αγαπημένο μου άθλημα, το ποδόσφαιρο. Τέλος εύχομαι όλα να παν καλά, ώστε να έρθει η ημέρα που θα παίζω και θα γελάω ασταμάτητα με τους φίλους μου.

Μπίρτσιος Θωμάς

 

9-4-2020

Όλο αυτό το καιρό μέσα στο σπίτι στην αρχή ξεκουράστηκα, αλλά μετά άρχισα λίγο να βαριέμαι. Όμως πρέπει να κάτσουμε μέσα, γιατί πρέπει να βοηθήσουμε εμάς και τους γύρω μας. Για την ενασχόληση με το λογοτεχνικό βιβλίο θέλω να πω ότι είναι ωραίο γιατί έχουμε κάτι να κάνουμε. Επίσης με τις ασκήσεις από το e-class είναι ωραία, αλλά μερικές φορές βαρετά.

Βόλτσης Μιχάλης

 

 

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Τις πρώτες μέρες που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία  και έκλεισαν τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, δυσκολεύτηκα να το συνηθίσω, γιατί καθόμουν στο σπίτι και δεν είχα τι να κάνω. Ένιωθα φόβο, γιατί σκεπτόμουν ότι θα μπορούσε να κολλήσει κάποιος από την οικογένεια μου  και να αρρώσταινε. Όσο περνούσαν οι ημέρες  τα πράγματα καλυτέρευαν, γιατί βρήκα καινούριες ασχολίες, όπως να παίζω βιντεοπαιχνίδια, να αθλούμαι και να παίζω επιτραπέζια. Μετά από λίγες ημέρες ξεκίνησαν τα μαθήματα  και τώρα πια δεν βρίσκω χρόνο  να ξεκουραστώ. Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο που μας δώσατε να διαβάσουμε και να βρούμε άγνωστες λέξεις κ.λπ. μου άρεσε πολύ, γιατί λέει για ένα άνθρωπο που η ζωή του ήταν  γεμάτη δυσκολίες μετά από πολλή προσπάθεια  και διάβασμα μπόρεσε να γίνει ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο κόσμο.

Κάντζος Χάρης

Τα σχόλια είναι κλειστά.