ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
5 Οκτ 2021

Λέξεις μετανάστριες» Άσκηση Δημιουργικής Γραφής για την άσκηση 3 σελ. 24 (2021-2022) Νεοελληνική Γλώσσα Β΄ Γυμνασίου 1η Ενότητα

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Νεοελληνική Γλώσσα Β' Γυμνασίου

Διακοπές σε κάμπινγκ

Πέρυσι πήγαμε με την οικογένεια μου σε ένα κάμπινγκ στην Χαλκιδική, για να απολαύσουμε και να γνωρίσουμε την φύση.
Μόλις φτάσαμε ο ρεσεψιονίστ του κάμπινγκ μας οδήγησε στο μπανγκαλόου που θα μέναμε. Τριγύρω υπήρχαν σούπερ μάρκετ , μπαρ και εστιατόρια. Κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούσαμε να απολαύσουμε σέρφινγκ στη θάλασσα και να εκτονωθούμε στο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ.
Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οδυσσέας Λαζαρίδης

Το μπούλινγκ στις μέρες μας

                 Μία μέρα στο σχολείο η καθηγήτρια της γλώσσας, μας είπε ότι για το σπίτι θα έχουμε να δούμε ένα βίντεο με θέμα το μπούλινγκ στα σχολεία.

Όταν πήγα σπίτι μου και άνοιξα το κομπιούτερ έψαξα στο ίντερνετ κάτι σχετικό με αυτό το θέμα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα μπήκα σε ένα σάιτ και είδα πως συμπεριφέρονται κάποιοι άνθρωποι σε άλλα άτομα. Καθώς έβλεπα την ταινία μικρού μήκους που είχαν κάνει παιδιά στην ηλικία μου έπαθα ένα μικρό σοκ για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

Την ίδια ημέρα βγήκα έξω το βράδυ με τους γονείς μου για φαγητό σε ένα ρεστοράν. Ενώ διάβαζα το μενού άκουσα κάτι φωνές σαν να μαλώνουν κάποιοι. Είπα στην μητέρα μου ότι θα πάω να δω τι γίνεται. Όταν έφτασα σε εκείνο το σημείο είδα δύο αγόρια να χτυπάν και να απειλούν ένα άλλο παιδί. Εγώ φώναξα στοπ αλλά με είπαν να μην ασχολούμαι και με αποκάλεσαν κομπλεξικό. Τότε, γύρισα στο τραπέζι που τρώγαμε και λέω στους γονείς μου τι είχα αντικρίσει. Τέλος, σηκωθήκαμε να υπερασπιστούμε το παιδί και εκείνοι έφυγαν τρέχοντας.

Όλοι πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και εύχομαι να σταματήσει αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μιχαήλ Μίχος

Γεύσεις όλου του κόσμου

Πριν από λίγες μέρες εγώ και οι φίλες μου οργανώσαμε έναν διαγωνισμό μαγειρικής. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάποιες σπεσιαλιτέ από τον τόπο μας, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου. Γκουρμέ, φάστ-φουντ και παραδοσιακά πιάτα.
Ήρθε λοιπόν η μέρα του διαγωνισμού. Όλες βάλαμε τις ποδιές μας και ξεκινήσαμε το μαγείρεμα. Εγώ αποφάσισα να φτιάξω μπέργκερ, μιας και είναι το αγαπημένο μου φαγητό. Μία άλλη φίλη μου έφτιαξε χοτ-ντογκ, κάποια άλλη νούντλς και η τελευταία συμμετέχουσα έφτιαξε σούσι.
Όταν ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τα πιάτα μας ήμασταν όλες ντυμένες με πολύ γκλάμουρ ρούχα και τόταλ λουκ της καινούριας κολεξιόν, τρέντι αξεσουάρ και κούλ μακιγιάζ έτοιμες να παρουσιάσουμε τα φαγητά μας.
Όλο το μενού ήταν υπέροχο και η κάθε σπεσιαλιτέ ήταν ξεχωριστή! Στο διαγωνισμό κατάφερα να κερδίσω την πρώτη θέση. Ήταν μία πολύ ωραία διαδικασία και ελπίζω να την επαναλάβουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ελευθερία Γιαγκούλα

Με την παρέα μου στο σινεμά

Μία μέρα του καλοκαιριού κανόνισα με την παρέα μου να πάμε στο σινεμά.
Η αίθουσα βρισκόταν στον δεύτερο όροφο όπου ανεβήκαμε με το ασανσέρ. Η ταινία η οποία είδαμε είχε πολύ σασπένς. Αφού τελείωσε καθίσαμε σε ένα φαστ φουντ, για να φάμε από ένα μπέργκερ.
Όλοι μαζί πήγαμε στο πάρκινγκ, του εμπορικού κέντρου όπου μας περίμεναν οι γονείς μας για να φύγουμε.

Ειρήνη Κωνσταντινίδου

Τηλεόραση 2021

Παρακολουθούμε φέτος μία μεγάλη μάχη από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να κατακτήσουν την AGB. Νέα κάστινγκ με πολλούς ηθοποιούς , καινούρια κόνσεπτ , εκπομπές με θεματολογία από την σόου μπίζνες , live news από όλο τον κόσμο, σελέμπριτις να παρελαύνουν σε όλες τις ζώνες και φυσικά αθλητικά νέα με το τσάμπιονς λίγκ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, σειρές που έχουν δανειστεί είτε από βιβλίο είτε από το εξωτερικό το θέμα τους και φυσικά ταινίες με μεγάλη αποδοχή , καλούνται να μας διεκδικήσουν.

Σταυρούλα Κοροξενίδου

   Μια βόλτα με την παρέα 

Μια μέρα κατέβηκα στην Καστοριά με τους φίλους μου. Πριν κατέβουμε από το αυτοκίνητο πάρκαρε ο μπαμπάς ενός φίλου μου στο πάρκινγκ. Μετά πήγαμε να φάμε κάτι. Εγώ πήρα μπέργκερ και οι φίλοι μου πήραν χοτ ντοκ και ήπιαμε μια κόκα κόλα. Μετά από τέσσερις ώρες φύγαμε.

Θωμάς Γιανκούλας

 

Καλοκαίρι στην Εύβοια

Φέτος το καλοκαίρι πήγα διακοπές στην Αμάρυνθο στην ανατολική Εύβοια  μαζί με την οικογένειά μου.
Την πρώτη μέρα, όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, είχε πολύ κόσμο. Περιμέναμε στη ρεσεψιόν για πολλή ώρα μέχρι να μας ετοιμάσουν το δωμάτιο. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο, ξεκουραστήκαμε, επειδή ταξιδεύαμε για 6 ώρες. Το ξενοδοχείο διέθετε πριβέ πισίνα, γήπεδο τένις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Επίσης έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου υπήρχε χώρος πάρκινγκ.
     Την τελευταία μέρα βγήκαμε για φαγητό στην Χαλκίδα. Το μενού σε εκείνο το μαγαζί ήταν πολύ ωραίο και η σπεσιαλιτέ ήταν σνίτσελ αλά κρέμ που είναι και το αγαπημένο μου φαγητό. Αφού φάγαμε πήγαμε να δούμε τη γέφυρα που σηκώνεται, για να περάσουν από κάτω τα φέρυ μπότ.
     Πέρασα πολύ ωραία τις καλοκαιρινές διακοπές μου. Ήταν ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι και ελπίζω κάθε επόμενο καλοκαίρι να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και να κάνουμε συναρπαστικά πράγματα.

Βασίλης Στεφάνου

Ένα περίεργο όνειρο

Πω πω! Τι περίεργο όνειρο ήταν αυτό. Ήταν μεσημέρι. Μετά από τόσο καιρό είχα κοιμηθεί μεσημέρι. Κοιτάω την ώρα και βλέπω πως έχω αργήσει για τη συνάντηση με τους φίλους μου.
Βγαίνουμε έξω και μαζευόμαστε όλοι μαζί στο γνωστό σημείο. Ο Μάριος ξεκινάει και μας λέει το δικό του όνειρο. Αυτό μου φάνηκε περίεργο. Μόλις τελειώνει παίρνω τον λόγο και ξεκινάω να διηγούμαι το δικό μου.
Ήμασταν λοιπόν σε ένα δάσος χαμένοι. Προχωράμε λίγο και στην μέση του πουθενά βρήκαμε μια ταμπέλα που πάνω της είχε μια αφίσα και μας έλεγε ότι σε κάτι μέτρα θα φτάναμε σε ένα Φεστιβάλ μουσικής. Πράγματι αυτό ήταν αλήθεια. Ακουγόταν μουσική. Ένα ρεφρέν από ξένο τραγούδι. Πλησιάσαμε και μας σταμάτησε μια ψηλή ρεσεψιονίστ με ένα ταμπελάκι που έλεγε το όνομά της. Μου φάνηκε περίεργο, γιατί δεν υπήρχε πουθενά ξενοδοχείο. Μας κέρασε ένα πεντανόστιμο σάντουιτς και μας είπε ότι είναι από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου που υπήρχε μέσα στο φεστιβάλ. Έμεινα άφωνος. Την ευχαριστήσαμε. Καθίσαμε και ξεκουραστήκαμε ακούγοντας λίγη μουσική. Η ώρα είχε φτάσει αργά. Έπρεπε να φύγουμε. Αλλά δεν ξέραμε τον δρόμο. Η ρεσεψιονίστ κατάλαβε ότι κάτι μας προβλημάτιζε και ήρθε να μας ρωτήσει τι χρειαζόμαστε. Εμείς την είπαμε το πρόβλημά μας. Ευτυχώς είχε την λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Πριν μας γυρίσει πίσω μας ρώτησε αν πεινάμε και μας πρόσφερε το μενού από το εστιατόριο και επίσης είπε να μην νοιαζόμαστε για τα λεφτά θα ήταν δωρεάν. Αρνηθήκαμε και της είπαμε αν μπορούσε να μας γυρίσει λίγο γρήγορα, γιατί η ώρα έχει περάσει.
Φτάσαμε. Είμαστε πίσω. Δε μπορούσαμε να σταματήσουμε να την ευχαριστούμε.
Ουφ τρομερή εμπειρία. Πολύ δεν θα ήθελαν να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία, αλλά εγώ δεν θα είχα πρόβλημα.

Δημήτρης Σαλτσογλίδης

Με τους φίλους μου πήγαμε μια εκδρομή στην Αθήνα. Μείναμε σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, αλλά μόλις μπήκαμε μέσα η ρεσεψιονίστ μας κοίταξε καχύποπτα και μας ρώτησε τι κάνουμε εδώ. Της είπαμε ότι θα μείνουμε για λίγες μέρες στο ξενοδοχείο , κάναμε τις τυπικές διαδικασίες και ανεβήκαμε στο δωμάτιο μας.  Μόλις μπήκαμε στο δωμάτιο είδαμε ένα cart postal που έγραφε πάνω Greece και έδειχνε τον Παρθενώνα. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ένα ιταλικό εστιατόριο και παραγγείλαμε από το μενού την σπεσιαλιτε που ήταν η pizza. Το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι πήγαμε για rafting σε ένα water park. Περάσαμε τέλεια και ελπίζω να ξαναπάμε.

Μάριος Τσίπος

Τα σχόλια είναι κλειστά.