ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
28 Μαρ 2021

“Η καταστροφή των δασών” της Ελευθερίας Γιαγκούλα

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' Γυμνασίου

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Τα τροπικά δάση, αλλά και όλα τα δάση, εξαιτίας των πυρκαγιών οδηγούνται στον αφανισμό. Οι πυρκαγιές καταστρέφουν τους πνεύμονες της Γης. Ο μισός δασικός πλούτος της Γης κάηκε τα τελευταία 30 χρόνια Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι περιοχών γύρω από μεγάλες δασικές περιοχές να ζουν με το φόβο των πλημμυρών που μεγαλώνει κάθε χρόνο και περισσότερο, γιατί κάθε έτος έχουμε τεράστιες πυρκαγιές σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι περιοχές γύρω από τα Ιμαλάια, όπου 50 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών.

Αυτό ήταν το πρώτο άρθρο της σχολικής μας εφημερίδας…

Παρακάτω συνέχιζε:

18-3-2021

Στης 17 Μαρτίου, τα παιδιά του Γυμνασίου μας πήγαν για δενδροφύτευση στο βουνό της Κορησού. Όλα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα όχι μόνο, γιατί έχασαν μάθημα, αλλά και γιατί βοήθησαν την κοινότητά τους να αποκτήσει έναν πράσινο πνεύμονα.

20-3-2021

Εχθές, βράδυ Παρασκευής, έγινε κάτι που συγκλόνισε μικρούς και μεγάλους. Το τμήμα του δάσους που έγινε η δενδροφύτευση μας, αλλά και όλο το δάσος καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες έκαναν τεράστια προσπάθεια να την περιορίσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να τη σβήσουν αργά το πρωί. Όλοι οι μαθητές νιώθουν θλίψη, αλλά ΔΕΝ το βάζουν κάτω. Σε έναν μήνα θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους και θα κάνουν το δάσος τους καλύτερο από πριν.

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.