ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
13 Μαρ 2019

“Αλλόκοτες ιστορίες” από την Α΄ Γυμνασίου, Άσκηση Δημιουργικής Γραφής

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' Γυμνασίου

“Αλλόκοτες ιστορίες” από την Α΄ Γυμνασίου.  Άσκηση Δημιουργικής Γραφής με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά και της Ελένης Κατσαμά, εκδόσεις Πατάκη

“Το σαλιγκάρι και η κατσαρόλα” του Θεοδόση Παπαϊωαννίδη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σαλιγκάρι που ανηφόριζε για το βουνό και μπροστά του είδε ένα σπιτάκι, σταμάτησε και μπήκε μέσα. Απέναντί του είδε μια πεντανόστιμη σοκολατίνα παγωτό και μια κατσαρόλα γεμάτη σαλιγκάρια,και τότε έτρεξε όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να μην μαγειρευτεί και αυτό.
“Το σαλιγκάρι και το παγωτό” του Βαγγέλη Ντάλλα
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σαλιγκάρι με ένα παγωτό και είδε μια εικόνα με το απέναντι βουνό. Άνοιξε την κουρτίνα και του ‘πεσε το παγωτό και έκλαιγε το σαλιγκάρι το μικρό, γιατί του έπεσε το παγωτό.
“Το σαλιγκάρι με το παγωτό” της Νικολέτας Στεργίου
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα σαλιγκάρι χαρωπό που στο χέρι του κρατούσε ένα παγωτό καθώς ανέβαινε σε ένα βουνό μια κουρτίνα το σταμάτησε, για να του δώσει και άλλο παγωτό.
“Το σαλιγκάρι που του άρεσε να εξερευνά” του Μιχάλη Βόλτση και του Χάρη Κάντζου
Σε ένα σαλιγκάρι άρεσε πολύ να περπατά και ήθελε πράγματα να εξερευνά. Μία μέρα πήγε σε ένα βουνό για να δει τι υπήρχε εκεί και άρχισε να εξερευνά. Στην αρχή βρήκε ένα παιδί και έγιναν φίλοι κολλητοί. Έπειτα είπαν να ψάξουμε μαζί, για να βρουν ένα κλειδί το οποίο ανοίγει ένα κουτί. Όταν έφτασαν στο κουτί και το ανοίξανε και βρήκαν ένα παγωτό και το έφαγαν οι δύο κολλητοί. Στο γυρισμό βρήκαν μία κουρτίνα και την ονομάσαμε Κατίνα. Όταν έφτασε το βράδυ αποφάσισαν να φύγουν για τα σπίτια τους. Τότε το παιδί μπήκε μέσα σε ένα σπίτι και βρήκε μία εικόνα και την έδειξε στον φίλο του και του άρεσε πολύ.
Συνεχίζεται…

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.