Ενημέρωση Γονέων

 

Σχετικά με το Στρεπτόκοκκο μπορείτε να δείτε οδηγίες του ΕΟΔΥ Εδώ:

Στρεπτόκοκκος ομάδας Α (Streptococcus Pyogenes)

==================

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) με τίτλο: «H Μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο», την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Στόχος της ημερίδας  είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων και μαθητών/μαθητριών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου,της  Α΄ τάξης ΓΕ.Λ. και της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ για τις εκπαιδευτικές επιλογές τους μετά το Γυμνάσιο.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming από το κανάλι  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης : www.webtv.kmaked.eu και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στην πλατφόρμα ερωτήσεων www.submit.kmaked.eu έως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

 

Δείτε Εδώ το Πρόγραμμα της Ημερίδας!

============================

Μπορείτε να επισκεφθείτε τους διδάσκοντες στο σχολείο και να ενημερωθείτε για την πρόοδο των παιδιών σας στις μέρες και ώρες του παρακάτω πίνακα:

Ώρες Ενημέρωσης γονέων Γυμνασίου Κοπανού 2022 23

=======================

Μπορείτε να δείτε τον Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου μας εδώ:

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου Κοπανού σχολ. ετ. 2022 – 23

======================

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.

Με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας και την αποτελεσματική διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας έτσι ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι προσφερόμενες δυνατότητες, να προληφθούν τα λάθη και να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε γνωστικό επίπεδο σας ενημερώνουμε:

  •  Τα όρια των απουσιών και ο τρόπος δικαιολόγησης τους: Η φοίτηση των μαθητών πρέπει να είναι τακτική και η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων ανελλιπής και όχι επιλεκτική. Κάθε ημέρα λειτουργίας του σχολείου ο μαθητής που απουσιάζει παίρνει ισάριθμες απουσίες με το ωρολόγιο πρόγραμμα (πχ αν έχει επτάωρο παίρνει 7 απουσίες). Ισάριθμες απουσίες με το ωρολόγιο πρόγραμμα χρεώνεται ο μαθητής και όταν απουσιάζει από εκδηλώσεις του σχολείου (Εθνικές γιορτές, περιπάτους κλπ).

Την τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους ο σύλλογος των καθηγητών συνεδριάζει και με βάση το σύνολο των απουσιών κάθε μαθητή, χαρακτηρίζει τη φοίτησή του ως

Επαρκή όταν το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις 114.

 Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς των μαθητών: Στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών είναι απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αναγνώριση και ανοχή του άλλου, αλληλεγγύη.

Οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα του σχολικού χώρου. Οι χώροι αιθουσών, εργαστηρίων, γυμναστηρίων, χώρων υγιεινής, της αυλής του σχολείου πρέπει να παραμένουν καθαροί και συντηρημένοι.

Μετά το κτύπημα του κουδουνιού δεν επιτρέπεται η καθυστερημένη προσέλευση των μαθητών στην τάξη και η διακοπή του μαθήματος εξαιτίας τους.

Στην αίθουσα διδασκαλίας χρειάζεται να επικρατεί η τάξη, η ησυχία και το ήρεμο κλίμα για να παραχθεί σοβαρό σχολικό έργο.

Αποκλίσεις των μαθητών από τη δημοκρατική συμπεριφορά, τους κανόνες του σχολείου, από τον οφειλόμενο σεβασμό στους καθηγητές, στο συμμαθητή, στη σχολική περιουσία, θεωρούνται σχολικά παραπτώματα. Τα σχολικά παραπτώματα θα αντιμετωπίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με γνώμονα την αρχή ότι η κατασταλτική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή, όμως δεν αποκλείεται ως παιδαγωγικό μέτρο. Η επιείκεια χωρίς όρια νομιμοποιεί τις αποκλίσεις και καλλιεργεί την αντίληψη της ατιμωρησίας.

Η αθλητική περιβολή την ώρα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής είναι υποχρεωτική. Απαλλαγή από το μάθημα της Φ. Α. κάποια διδακτική ώρα μπορεί να ζητήσει μαθητής για σοβαρό λόγο. Απαλλαγή για λόγους υγείας, μόνιμου ή παροδικού προβλήματος δίνεται μετά από ιατρική βεβαίωση κρατικού γιατρού.

 Ενημερώστε μας για θέματα οικογενειακής και της κοινωνικής κατάστασης των μαθητών: Η γνώση της οικογενειακής και της κοινωνικής κατάστασης των μαθητών είναι πολλαπλά χρήσιμη για τους καθηγητές και τους βοηθά στο έργο τους, γιατί τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία και λεπτούς χειρισμούς τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών τους και να κατανοήσουν τη συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή τους.

Η ενημέρωση των καθηγητών πάνω σε θέματα υγείας και σε ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κ.α.) των μαθητών τους κρίνεται απολύτως αναγκαία, γιατί θα τους επιτρέψει να προσαρμόσουν ανάλογα τη συμπεριφορά τους και θα τους προφυλάξουν από πιθανά λάθη στις σχέσεις τους μαζί τους.

 Κάπνισμα Α: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε οποιοδήποτε χώρο του Σχολείου.

 Κινητά τηλέφωνα-Χρήση Ηλεκτρονικών συσκευών: Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σύμφωνα με αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ. οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στο σχολικό χώρο να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στη τσάντα του. Κάθε παρέκκλιση ελέγχεται πειθαρχικά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση