Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ΚΠΕ Μελίτης

ΚΠΕ Μελίτης

11-12/05/2023 Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Κοπανού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Φλώρινα στο πλαίσιο του  προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Κοπανού με τίτλο «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη Γη». Οι μαθητές του προγράμματος είχαν την ευκαιρία της συμμετοχής στη δράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Μελίτης με τίτλο «Το περιαστικό δάσος της πόλης μου». Η ενημέρωση, λόγω των καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. στο χωριό Βεύη, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πτυχές του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Ακολούθησε γνωριμία με την πόλη της Φλώρινας και την πλούσια φυσική ομορφιά της.

Την επόμενη μέρα, η επίσκεψη στον υδροβιότοπο των Πρεσπών υπήρξε η αφορμή για ενημέρωση από την υπεύθυνη του κέντρου ενημέρωσης Αγίου Γερμανού για το εθνικό πάρκο των Πρεσπών και τη σημασία της προστασίας και διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Ακολούθησε επίσκεψη και περιήγηση στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείουμε τα ερείπια της τρίκλι της βασιλικής καθώς και παρατήρηση της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας του νησιού.

Η επίσκεψη στο χωριό Ψαράδες ολοκλήρωσε την γνωριμία μας με την περιοχή.

Τελευταίος σταθμός ήταν η πόλη της Καστοριάς με την υπέροχη βυζαντινή και φυσική κληρονομιά της.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για περιβαλλοντικά θέματα, να έλθουν σε επαφή με το εθνικό πάρκο των Πρεσπών και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που άπτονται της προσπάθειας προστασίας της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας.

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Κοπανού