“ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ” Κυριακή 12/02/2023

Κουζίνα 230212 1

Κουζίνα 230212 1

Στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας με τίτλο ‘’ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ‘’ πραγματοποιήθηκε φέτος , 12/02/2023 επετειακή εκδήλωση στο σχολείο μας. Συμμετείχαν η Γ΄ Γυμνασίου όλων των τάξεων των τελευταίων 20 χρόνων με συντονίστρια την καθηγήτρια που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε το πρόγραμμα για είκοσι συναπτά και αδιάλειπτα έτη , την κ. Αλεξάνδρα Νικολαΐδου. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη φετινή Γ γυμνασίου, σχολικού έτους 2022-2023 που με ιδιαίτερο μεράκι εργάστηκαν αδιάκοπα για την πραγματοποίησή της. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οι κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος , κ. Συμεωνίδου Μαρία, κ. Τσομπανίδου Μαρία, κ. Κυριακίδου Αναστασία, κ. Κοτζαμπάσης Γεώργιος και η κ. Σεμερτζίδου Ευαγγελία.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου όπου και πλαισιώθηκε από τις γλυκιές γαλλικές και ελληνικές δημιουργίες των μαθητών. Στόχος ήταν η ανάδειξη των γευστικών επιλογών των δυο κουζινών και κατ επέκταση ο τρόπος διατροφής και η πολιτιστική κουλτούρα των δυο λαών. Επίσης ο χώρος οργανώθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι από την κ. Νικολαΐδου  με τρόπο που να φιλοξενεί στην κάθε γωνιά του και ένα σχολικό έτος και τη θεματική ενότητα και διάσταση του προγράμματος της γαλλικής κουζίνας. Επίσης , αφίσες και βιβλία συνταγών κάθε έτους πλαισίωναν  το χώρου. Τέλος με την εκδήλωσή μας το σχολείο εξέφρασε  την εξωστρέφεια του προς την τοπική κοινωνία , τους παλιούς μαθητές που είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και τους γονείς να ζήσουν με τα παιδιά τους μια τόσο σημαντική εμπειρία ενός προγράμματος αγωγής υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά και μνεία θα γίνει στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που στήριξε οικονομικά για ακόμη μια φορά την εκδήλωση του σχολείου. Τους ευχαριστούμε θερμά που στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθειά μας. Κρίνεται απαραίτητη η αναφορά στους πάτερ Παπαθεοδώρου Νικόλαο, Αποστόλου Κωνσταντίνα, Παπαντωνίου Αγγέλα, ΣαρδέληΕιρήνη , Καλαϊτζίδου Σοφία και Χαρίση Αγγέλικα . Επίσης ευχαριστούμε και τους γονείς – χορηγούς αναμνηστικών δώρων των παιδιών της γ΄ γυμνασίου

.       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς των μαθητών , ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων , η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου μας , εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και διευθυντές σχολικών μονάδων .Ενδεικτικά αναφέρονται η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Μαριάννα Λούκα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης  Κώστας , ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καρανικόλας Νικόλας , οι Αντιδήμαρχοι κ. Τζουβάρας Βασίλης και κ Μπαλτατζίδου Δώρα , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοπανού Χαβιαρόπουλος Βασίλης, ο πρόεδρος της  ένωσης καθηγητών γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας Ημαθίας κ.Κωνσταντίνος Τσικιρδάνος , ο πρόεδρος ΑΔΕΔΥ κ. Κακαγιάννης Θεόδωρος, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Νάουσας κ. Ζιώγας Φώτης και ο πρώην διευθυντής του Γυμνασίου Κοπανού κ. Δεμερτζίδης  Γεώργιος. Επιλογικά αναφέρεται ότι την εκδήλωση τίμησαν καθηγητές και δάσκαλοι σχολείων της περιοχής μας.

Κουζίνα 230212 2

Καταληκτικά αναφέρεται και η δράση του περιβαλλοντικού προγράμματος ‘’Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο-Δίνω ανάσα ζωής’’ που οργάνωσε δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου μας. Συμβολικά φυτεύτηκαν είκοσι ελιές που αντιστοιχούν στα είκοσι χρόνια του προγράμματος της γαλλικής κουζίνας. Υπεύθυνος του προγράμματος και της δράσης είναι ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος πρ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι μαθητές του Α2 και οι καθηγητές κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου και η κ. Μαρία Τσομπανίδου.

Κουζίνα 230212 3

Ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Καρανικόλας Ν. φυτεύει ένα από τα 20 ελαιόδενδρα.

Κουζίνα 230212 4

Ο Αντιπεριφερειάρχης μας κ. Καλαϊτζίδης Κώστας φυτεύει το πρώτο ελαιόδεντρο.