Το σχολείο μας συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, μια σημαντική εκπαιδευτική δράση που διοργανώνει η το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με την συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής και Παρολυμπιακής επιτροπής,με στόχο την προώθηση των αξιών του αθλητισμού, της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, όπως η Παραολυμπιονίκης Σουλτάνα Κεραμυδά, αθλήτρια στο ακόντιο.
Είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν την προσωπικές της ιστορία και να γνωρίσουν από κοντά τη διαδρομή της προς την κορυφή. Η αθλήτρια μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις προκλήσεις της καθημερινότητάς της, την επιμονή και τη δύναμη ψυχής που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων της, μεταδίδοντας στα παιδιά πολύτιμα βιώματα και εμπειρίες ζωής.
Στόχος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας είναι η καλλιέργεια αξιών όπως η προσπάθεια, η συνεργασία, η αποδοχή, η συμπερίληψη και ο σεβασμός, καθώς και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας και ισότιμης συμμετοχής. Τα οφέλη για τους μαθητές ήταν πολλαπλά, καθώς ενισχύθηκε η ενσυναίσθηση, η αυτοπεποίθηση και το κίνητρό τους να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για την επίτευξή τους, τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή.




