Aκρυλαμίδη: Προσοχή σε πατάτες, καφέ, μπισκότα και κορνφλέικς – Iatrica – Το πρώτο portal υγείας & ποιότητας ζωής στη γειτονιά σας

Κάποια στοιχεία που ίσως δεν ξέρουμε για αγαπημένες συνήθειες……

Aκρυλαμίδη: Προσοχή σε πατάτες, καφέ, μπισκότα και κορνφλέικς

fotokellogs

ένα slideshow – β’ λυκείου 2013-14

Το slideshow δημιουργήθηκε στο περιβάλλον του smile box.

To περιεχόμενό του αποτελείται από φωτογραφίες των μαθητών και του σχολείου.

Οι φωτογραφίες επεξεργάστηκαν στο περιβάλλον του photoshop και του gimp

Χρησιμοποιήθηκαν οι παρακάτω τεχνικές:

Επιλογή εικόνας, σύνθεση εικόνας, adjustment layers, ρυθμίσεις layers σχετικά με το χρώμα, φίλτρα εικόνων.

Click to play this Smilebox slideshow
Free picture slideshow customized with Smilebox

Γιατί να μην χρησιμοποιείτε το κινητό……

Πώς οι νέοι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χάνουν την ουσία

Σε ένα συγκλονιστικό, αλλά πέρα ως πέρα διδακτικό βίντεο δυο λεπτών, παρουσιάζεται η λυπηρή πραγματικότητα για το πώς πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι του σύγχρονου κόσμου είναι εγκλωβισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν χαίρονται τις απλές όμορφες και καθημερινές στιγμές που ζουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χάνοντας την πραγματική ουσία της ζωής.

Μία κοπέλα ξεχνά για ολόκληρη ημέρα το κινητό της και συνειδητοποιεί πως η ζωή όλων περιστρέφεται μόνο γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι σήμερα επικεντρώνονται στο να απαθανατίσουν μία ξεχωριστή για αυτούς στιγμή και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στο Facebook, το Twitter και το Instagram, χωρίς να καταλαβαίνουν όμως πως με αυτόν τον τρόποξεχνούν στην ουσία να ευχαριστηθούν οι ίδιοι την μοναδική στιγμή.

Από την άλλη σε μία παρέα νέων σπάνια δεν θα δεις κάποιον από όλους να αγνοεί τους υπολοίπους προκειμένου να ασχοληθεί με το έξυπνο κινητό του. Ως αποτέλεσμα,απομονώνεται στον μικρόκοσμό του και δίνει περισσότερη έμφαση στην διαδικτυακή του ζωή παρά στην πραγματική.

 

 

πηγή: www.exedra.gr