Αρχική » Εκπαιδευτικές δράσεις » Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου μας στην Αθήνα

European Radio Logo

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου μας στην Αθήνα

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη  του Γυμνασίου μας στην Αθήνα (10 – 13 / 1 / 2014)

Στις αρχές της νέας χρονιάς πραγματοποιήσαμε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψηστην Αθήνα ,έχοντας ως κύριο στόχο να επισκεφθούμε τη Βουλή των Ελλήνων . Ξεκινήσαμε  οι μαθητές της Γ’ Τάξης , με συνοδούς καθηγητές την κ. Παπαδοπούλου Γαριφαλιά  ( διευθύντρια του σχολείου ) , την κ. Γκέλλου Βασιλική και τον κ. Παπανικολάου Ευάγγελο ,το πρωί της Παρασκευής  10 Ιανουαρίου από το Γυμνάσιο μας και μετά από πολλές ώρες ταξιδιού φθάσαμε στον προορισμό μας .

Πριν  πάμε στο ξενοδοχείο μας , επισκεφθήκαμε το Αττικό Πάρκο , το πρώτο και μοναδικό ζωολογικό πάρκο της χώρας μας . Λέμε μοναδικό γιατί εκεί είδαμε σχεδόν όλα τα  είδη  του ζωικού βασιλείου ( φλαμίνγκο , λιοντάρια , τίγρεις ,  ζέβρες , καμηλοπαρδάλεις, πάνθηρες , πιγκουΐνους κ.ά.) . Η ομορφιά του τεράστιου αυτού πάρκου μας μάγεψε . Μοναδική όμως και αξέχαστη εμπειρία θα είναι για  μας η επίδειξη των δελφινιών .

Το βράδυ , επίσης , της Παρασκευής παρακολουθήσαμε  στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση  «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου , σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, απολαμβάνοντας το υποκριτικό  ταλέντο , όχι μόνο του Γιάννη Μπέζου που πρωταγωνιστούσε , αλλά και των άλλων ηθοποιών .

Την επόμενη ημέρα , Σάββατο 11 Ιανουαρίου , επισκεφθήκαμε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης , ένα Μουσείο που αναδεικνύει  τα αριστουργήματα της αρχαίας Αθήνας  . Μέσα σε όμορφες αίθουσες , που φωτίζονται φυσικά , ανακαλύψαμε όλοι μας την υψηλή ποιότητα των αριστουργημάτων της αρχαίας Αθήνας που γοήτευσαν το δυτικό πολιτισμό αλλά απολαύσαμε και ολόκληρο το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα , όπως ήταν στο αρχαίο κτίριο ( κάποια κομμάτια είναι τα αντίγραφα εκείνων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο ). Όλα αυτά  με πανοραμική θέα  τον Ιερό Βράχο ,που τον επισκεφθήκαμε αμέσως μετά , όπως και τα Προπύλαια, το Ερεχθείο,  τον Παρθενώνα , το Ναό της Αθηνάς Νίκης .

Μέσα από την εμπεριστατωμένη και λεπτομερή ξενάγηση της κ. Λίλας Πετιχάκη συγκινηθήκαμε , καθώς τα μνημεία μας υπενθύμισαν την ομορφιά της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και την προσφορά των Αρχαίων Ελλήνων σε όλο τον κόσμο.

Γι αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που είμαστε απόγονοι ενός τέτοιου λαού . Μη μείνουμε όμως μόνο σ’αυτό .Να φροντίσουμε εμείς, τα παιδιά , να τους μοιάσουμε και να συνεχίσουμε το έργο τους .

Την τελευταία ημέρα της εκδρομής μας , την Κυριακή το πρωί , επισκεφθήκαμε  τη Βουλή των Ελλήνων ή αλλιώς το Ναό της Δημοκρατίας. Είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στην αίθουσα της  Ολομέλειας , όπου συνεδριάζει το Κοινοβούλιο  , να δούμε από κοντά και να καθίσουμε στα έδρανα των Ελλήνων Βουλευτών . Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την εντυπωσιακή αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη .

Η εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Αθήνα τελείωσε με την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών όπου και εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά έργα τέχνης της αρχαίας Ελλάδας καθώς επίσης και πολλούς θησαυρούς από « Το ναυάγιο των Αντικυθήρων» που ανελκύθηκαν κατά τα έτη  1900 –1901 και 1976 : Μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα , πολυτελή γυάλινα σκεύη , χρυσά κοσμήματα και πολλά κεραμικά αγγεία . Μαζί με όλα αυτά είδαμε και τον πολύτιμο « Μηχανισμό των Αντικυθήρων» που είναι ο αρχαιότερος αστρονομικός υπολογιστής , με τον οποίον προσδιορίζονταν  οι θέσεις του Ήλιου , της Σελήνης και πέντε ακόμα πλανητών . Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων , δημιούργημα του β’ μισού του 2ου αι. π.Χ. εμπλουτίζει μέχρι και σήμερα τις γνώσεις των επιστημόνων για την αρχαία ελληνική τεχνολογία και αστρονομία.

Η εκπαιδευτική μας αυτή επίσκεψη στην Αθήνα θα μας μείνει αξέχαστη γιατί μας πρόσφερε εμπειρίες , βιώματα και συγκινήσεις που θα μείνουν χαραγμένα βαθιά μέσα μας .

100_3435 100_3315 100_3395 100_3405 100_3423

 

Translate

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς