Αρχική » Γενικά » Τεχνολογία

European Radio Logo

Τεχνολογία

Σκοποί του μαθήματος στην Α΄ τάξη

1) Να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας, ώστε να κατανοήσουν την έννοια και τη σημασία της σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

2) Να μπορεί ο μαθητής να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα ατομικό έργο που θα είναι μια απλή εφαρμογή ενός τεχνολογικού αντικειμένου, με απλά εργαλεία και μέσα.

3) Να συλλέξει πληροφορίες από διάφορες πηγές, να τις επεξεργαστεί και να τις οργανώσει ώστε να παρουσιάσει μια γραπτή εργασία, συνοδευτική της κατασκευής του, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία για την πορεία της εκτέλεσης της εργασίας του, βασικά στοιχεία της εφαρμογής, καθώς και στοιχεία για την ιστορική εξέλιξη και χρησιμότητας του τεχνολογικού αντικειμένου που κατασκεύασε.

4) Να μελετήσει από πολλές πλευρές ένα τεχνολογικό θέμα, χρησιμοποιώντας πηγές πληροφόρησης που ο ίδιος θα αναζητήσει και θα επεξεργαστεί, αναλύοντας και επιλέγοντας στοιχεία που θα χρησιμοποιήσει τόσο στη γραπτή εργασία όσο και στην κατασκευή του.

 

 Σκοποί του μαθήματος στην Β΄ τάξη

1) Να φέρει σε επαφή τους μαθητές με θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων, διαφόρων οικονομικών τομέων, κυρίως αυτών που είναι ανεπτυγμένοι στην περιοχή.

2) Να μπορεί ο μαθητής να μελετήσει, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει, δουλεύοντας ομαδικά, ένα ομοίωμα μιας συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας,  απεικονίζοντας όλες τις λειτουργίες της.

3) Να μπορεί να οργανώσει και να αποτυπώσει σε μια γραπτή εργασία τα καθήκοντα των υπευθύνων της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας, δουλεύοντας ομαδικά ή ατομικά και χρησιμοποιώντας πηγές πληροφόρησης που ο ίδιος θα αναζητήσει και θα επεξεργασθεί.

Ατομικές εργασίες Α’ Γυμνασίου

Ομαδικές εργασίες Β’ Γυμνασίου

 

Διάταξη του Εργαστηρίου Τεχνολογίας 

      

       

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς