Αρχική » Γενικά » Δράση ¨Πρώτες Βοήθειες-Απινιδωτής¨

European Radio Logo

Δράση ¨Πρώτες Βοήθειες-Απινιδωτής¨

Η δράση εντάσσεται στον άξονα «Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας» και έχει στόχο να «ανοίξει» το σχολείο στην κοινωνία επιμορφώνοντας τους γονείς και τα παιδιά τους στις Πρώτες Βοήθειες και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το θέμα «Πρώτες Βοήθειες» είναι τόσο σημαντικό που πραγματικά κάθε επιμόρφωση σχετικά αποτελεί προτεραιότητα. Η δυνατότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές ή να μειωθούν σημαντικά οι επιπτώσεις ενός τραυματισμού καθιστά απαραίτητη κάθε επιμόρφωση των μαθητών/μαθητριών. Επιπλέον, το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς με το οποίο συστεγάζεται το σχολείο μας, διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή. Είναι πρόδηλη η ευκαιρία και η αναγκαιότητα της επιμόρφωσης των μαθητών/μαθητριών μας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση του Απινιδωτή. Ίσως κάποτε σωθεί μια ανθρώπινη ζωή!

Στο πλαίσιο των ενεργειών της δράσης διοργανώθηκε επίσκεψη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 17/5/2022 ώστε να γίνει επίδειξη της εφαρμογής ΚΑΡΠΑ και της χρήσης του απινιδωτή. Δυστυχώς λόγω των υγιειονομικών πρωτοκόλλων  δεν κατέστη δυνατό να προσκληθούν και να παρακολουθήσουν την δράση οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας Γεραρίδου Αθηνά και Στέφανο Κοντό που μας επιμόρφωσαν στα σημαντικά αυτά θέματα. Ιδιαίτερα ο Στέφανος που είναι μαθητής της Β΄τάξης του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς αξίζει συγχαρητηρίων καθώς αποτελεί παράδειγμα ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. Τον ευχαριστούμε !!

11 1752022 15 1752022 12 1752022

 

Translate

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς