Αρχική » Εκπαιδευτικές δράσεις » Διδακτική επίσκεψη στην Κατερίνη (7-3-2018) “Σκουλικομπερδέματα” στην Εκάβη

European Radio Logo

Διδακτική επίσκεψη στην Κατερίνη (7-3-2018) “Σκουλικομπερδέματα” στην Εκάβη

Την Τετάρτη 7-3-2018 το σχολείο μας (110 μαθητές) μετέβησαν στην Εκάβη για να παρακολουθήσουν ταινίες από τους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης. Το Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ. Κατερίνης στην ιστοσελίδα του αναφέρει:

Το Γυμνάσιο Kάτω Μηλιάς, με δύο μέλη της σχολικής μαθητικής του κοινότητας -με αφορμή την τελευταία κινηματογραφική παραγωγή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης “Schoolikoμπερδέματα ΙΙ, η Νέα Γενιά”, (σε σενάριο της Σοφιάννας Παϊδούση), στις δύο εκδόσεις, των μαθητών και των καθηγητών, του ειδικού σχολείου- αναλαμβάνουν την after movie εκπροσώπηση του σχολείου τους. Επιπρόσθετα, οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και το 25λεπτο documentary street film “Και μαζί και μόνοι”, με αφορμή τη συμμετοχή του ειδικού σχολείου στην πανελλαδική εκστρατεία FREE MOBILITY 2018. Οι δύο μαθήτριες του Γυμνασίου της Κάτω Μηλιάς -με αφορμή τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις του Νίκου Κολίτση- αποτύπωσαν, on camera, (Βίντεο με συνέντευξη των δύο μαθητριών μας) τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους για τις ταινίες που παρακολούθησαν, επεκτείνοντας, μεταξύ άλλων, τις σκέψεις τους στην καθημερινότητα σ’ ένα σχολείο της περιφέρειας και στις ομοιότητες και διαφορές με τους συνομηλίκους τους, συγκριτικά μ’ ένα σχολείο της πόλης της Κατερίνης. Αξίζει να επισημανθεί η συγκινητική στιγμή που η Βασιλική δηλώνει περήφανη για το μαθητή του ειδικού σχολείου, με τον οποίο έχουν κοινή καταγωγή, αλλά και η ανάγκη των παιδιών να κάνουν πράξη τα δικά τους όνειρα και όχι των ενηλίκων, “Να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας!” (το ευχόμαστε ολόψυχα!)

Υ.γ. Θερμές ευχαριστίες στο Διευθυντή του Γυμνασίου της Κάτω Μηλιάς και στο σύλλογο διδασκόντων, για την πρωτοβουλία και την ανταπόκριση καθώς και στους μαθητές και τις μαθήτριες, για το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα στους μαθητές του σχολείου μας σε πολλά σημεία της ταινίας. Η ζύμωση δύο σχολείων, με μαθητές και εκπαιδευτικούς… εκτός έδρας, καταδεικνύει το γεγονός ότι η απόσταση και οι όποιες γραφειοκρατικές και οικονομικές δυσκολίες, μπορούν να ξεπεραστούν, όταν υπάρχει περίσσευμα πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και πίστης στην έννοια της συμπερίληψης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς