Αρχική » Εκπαιδευτικές δράσεις » Διδακτική επίσκεψη στην Κατερίνη (20/3/19) “Από τον Παρθένη στον Μόραλη”

European Radio Logo

Διδακτική επίσκεψη στην Κατερίνη (20/3/19) “Από τον Παρθένη στον Μόραλη”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης : “Tη μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφικής που ταξίδεψε ποτέ στην Ελληνική Περιφέρεια, μια κορυφαία καλλιτεχνική συνύπαρξη των πιο σημαντικών Ελλήνων εικαστικών δημιουργών του 20ου αιώνα φιλοξενεί από χθες το απόγευμα η Κατερίνη, στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια – αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης. Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο: «Αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής του 20ου αιώνα από τον Παρθένη στον Μόραλη», τα εγκαίνια της οποίας έγιναν παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος φίλων της τέχνης .

Όπως είναι γνωστό, για την οργάνωση της έκθεσης συμπράττουν η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), ενώ την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.”

Την έκθεση αυτή επισκέφθηκαν 37 μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 20-3-2019 με συνοδούς την Παχιού Κλημεντίνη, Αλμαλιώτου Ελένη και Λύκου Μαρία.

Το βίντεο του Δήμου Κατερίνης για την έκθεση

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς