Αρχική » Ανακοινώσεις » Δράση etwinning με σχολεία από Ιταλία, Πολωνία και Γαλλία

Δράση etwinning με σχολεία από Ιταλία, Πολωνία και Γαλλία

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Το Γυμνάσιο Κεφάλου και η εκπαιδευτικός Χρυσή Κοκαλάκη (ΠΕ07 Γερμανικής Φιλιλογίας) συμμετέχουν αυτήν την σχολική χρονιά και συνεργάζονται με σχολεία από την Ιταλία, την Πολωνία και τη Γαλλία με τις παρακάτω δράσεις:

  1. Weihnachtskarten (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Σε αυτό το πρότζεκτ με τα παιδιά της B Γυμνασίου οι μαθητές φτιάχνουν μόνοι τους χριστουγεννιάτικες κάρτες, γράφουν χριστουγεννιάτικες ευχές και κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό τους στα γερμανικά. Οι καθηγητές ανεβάζουν τις χειροτεχνίες στο Twinspace και  έπειτα τις στέλνουν στο συνεργαζόμενο σχολείο στην Πολωνία ταχυδρομικώς.

  1. Christmas in Bergamo and Kos (ΙΤΑΛΙΑ)

Σε αυτήν την ατελείωτη περίοδο πανδημίας και απομόνωσης, τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες αναζητούν την επικοινωνία. Οι μαθητές χρειάζονται και πάλι μια πιο στενή μορφή συνάντησης με τους συμμαθητές τους, προσέχοντας βέβαια πάντα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid.

Tα παιδιά της A Γυμνασίου πραγματοποίησαν ήδη 2 διαδικτυακές συναντήσεις και παρουσίασαν διάφορα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στους/στις συμμαθητές/τριες του άλλου σχολείου.

Η ομαδική εργασία, όπως η δημιουργία ενός power point για τα Χριστούγεννα στο χωριό μας, που μπορεί να παρουσιαστεί στα παιδιά της άλλης χώρας είναι ένας στόχος. Θα συνεργαστούν και θα εξελίξουν τις δεξιότητές τους στον υπολογιστή και φυσικά  θα χρησιμοποιήσουν  τα αγγλικά τους.

Στις 23 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα πριν τις γιορτές, τραγουδήσαμε μαζί τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, στα ελληνικά και στα ιταλικά.

IMG 3518 IMG 3521

Μια ακόμη εργασία θα είναι, κάθε παιδί να φτιάξει μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές και να τις στείλει η καθηγήτρια στους μαθητές του άλλου σχολείου ταχυδρομικά, με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

  1. Starke Frauen  Δυνατές Γυναίκες (ΓΑΛΛΙΑ)

Δυνατές γυναίκες, γυναίκες που επηρέασαν την Ελλάδα, την Ευρώπη ή και όλο τον κόσμο. Marilyn Monroe, Μαρία Κάλλας, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Ειρήνη Παππά, Μελίνα Μερκούρη, Frida Kahlo, Marie Curie είναι κάποιες από αυτές.

Σε συνεργασία με ένα σχολείο της Γαλλίας θα ασχοληθούν παιδιά της Γ Γυμνασίου με αυτό το θέμα περισσότερο στην γερμανική και λιγότερο στην αγγλική γλώσσα. 

Θα δημιουργήσουν ένα λογότυπο για το ομαδικό Twinspace, θα ακολουθήσουν Quiz, Power Point και εργασίες που θα δείξουν σε μία έκθεση στα σχολεία μας την ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Σαν σήμερα

    24/5: Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων
    Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης, ενώ η 24η Μαΐου γιορτάζεται ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων και Εθνικών Δρυμών.
       - Σχετικές αναρτήσεις

Screenshot 2021 12 18 at 10.06.05
5η θεση αειφορο σχολειο

Σκακιστική άσκηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων