Το ιστολόγιο του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας

Τόπος διαδικτυακής ενημέρωσης μαθητών, γονέων-κηδεμόνων και εκπαιδευτικών

Σήμα Αειφόρου Σχολείου

Οκτ 201617

Το σχολείο μας υπέβαλε αίτηση για την απονομή του Σήματος Αειφόρου Σχολείου για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθούν δράσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 Το αειφόρο σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς.

Το «Αειφόρο Σχολείο» είναι ένα εφικτό όραμα, μια εφικτή ουτοπία.

Η βασική ιδέα του «Αειφόρου Σχολείου», είναι η ενσωμάτωση της ιδέας και των αξιών της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Μπορούμε να κατατάξουμε τα χαρακτηριστικά του αειφόρου σχολείου σε τρεις γενικές κατηγορίες ή σε τρεις αλληλοσυνδεόμενους και αλληλεξαρτώμενους τομείς:

Α. Τον παιδαγωγικό

Β. Τον κοινωνικό και οργανωσιακό

Γ. Τον περιβαλλοντικό

aeiforo sxoleio 1

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα http://www.aeiforum.eu/index.php/el/

Αφήστε μια απάντηση

Τα άρθρα μας

Γυμνάσιο Κάτω Τιθορέας

Οδός Τιθορέας

Τ. Κ. 350 15

Τηλέφωνο 2234049426

Fax 2234048757

E-mail: mail@gym-kat-tithor.fth.sch.gr

Ιστορικό

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων