Τέχνη και λόγος: Μια σχέση αμφίδρομη

Το σχολείο μας συμμετέχει με 17 έργα μαθητών μας στην καλλιτεχνική-φιλολογική δράση για την προώθηση της σύνδεσης του πεδίου των Τεχνών και της Λογοτεχνίας, που διοργανώνουν οι σύμβουλοι εκπαίδευσης δρ. Γιώργος Παλιάτσιος (Καλλιτεχνών) και δρ. Μαρία Παπαευσταθίου (Φιλολόγων), σε συνεργασία με τη διευθύντρια των Γ.Α.Κ. Ιστορικό Aρχείο-Μουσείο Ηπείρου δρ. Μάρθα Παπαδοπούλου .
Με τη συμβολή των καθηγητών καλλιτεχνικών και φιλολογικών μαθημάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ιωαννίνων ενεργοποιήθηκαν να συμμετάσχουν δημιουργικά για τη σύνδεση αυτή, παρουσιάζοντας σε μία εικαστική έκθεση και σε μία λογοτεχνική εκδήλωση τα αποτελέσματα της δημιουργικής ώσμωσης των δύο πολυσήμαντων πεδίων, των εικαστικών τεχνών και της λογοτεχνίας.
Η εικαστική έκθεση θα φιλοξενηθεί από την 1η έως τις 26 Απριλίου στο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτήριο Σουφαρί Σεράι, στο οποίο στεγάζονται τα Γ.Α.Κ.- Ιστορικό Aρχείο-Μουσείο Ηπείρου (Κάστρο Ιωαννίνων). Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-14.00, Σάββατο 11.00-14.00.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.Ε.Κ.) Ηπείρου.
Σχεδιασμός Αφίσας: Δήμητρα Γούση, καθηγήτρια καλλιτεχνικών.
Γυμνάσιο Κατσικά
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Άννα Παρίση (Καλλιτεχνικών), Αναστάσιος Μακρογιαννόπουλος
(Φιλόλογος), Αικατερίνη Βλάχου (Φιλόλογος)
Μαθητές/τριες: Λυδία Σιαπλαούρα, Βασιλική Κατωπόδη, Ιωάννα Σπυρέλη, Δήμητρα Κωλέτσιου, Ναταλία Αντώνη, Μαρίνα Βρήκα, Λυδία Ζώνιου Ελευθεριά Νάκα, Αμαλία Χαβέλα, Βάγια Τσιώλη, Κωνσταντίνα Γκανέ, Κωνσταντίνα Καρακασίδου, Θάνος Βάγιας,
Καλτσογιάννης Χρήστος, Διονύσης Διαμαντης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση