Στο Εργαστήριο ΠΕΠ ΙΙ (Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής) – Προγραμματίζοντας το Arduino Uno
Στο Εργαστήριο Ρομποτικής (Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής)
Στο Data Center (Κέντρο Δεδομένων) & στους 3D Printers (Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής)
Στο Αμφιθέατρο & το Εργαστήριο Σύνθετων Υλικών (Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών)
Φωτογραφία με Θερμική κάμερα (Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών)
Την Πέμπτη, 23/11/2023, οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!
Πιο συγκεκριμένα, πρώτο σταθμό της επίσκεψης αποτέλεσε το τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (Πολυτεχνική Σχολή) όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εργαστούν στο εργαστήριο ΠΕΠ ΙΙ πάνω σε Arduino Uno Project καθώς και να ξεναγηθούν στο εργαστήριο Ρομποτικής και στο Data Center της Σχολής!
Δεύτερο σταθμό αποτέλεσε η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, όπου οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν από το προσωπικό, συμμετείχαν στο Event: “In the Library…”! Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκαν “Οι χωριάτες” (Νικόλαος Σαραϊδάρης, Αλέξανδρος Μάντζιος, Δημήτριος Θεοχάρης, Χρήστος Λισγάρας και …………………………)!
Τελευταίο σταθμό της επίσκεψης αποτέλεσε το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (Πολυτεχνική Σχολή) όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν το εργαστήριο Μηχανικής Συνθέτων & Ευφυών Υλικών (κ. Παϊπέτης) και το Εργαστήριο Μηχανικής, Ευφυών Αισθητήρων & Μη Καταστροφικής Αξιολόγησης (MSS-NDE) (κ. Ματίκας)!
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικασίες κρούσης καθώς και να φωτογραφηθούν από θερμικές κάμερες!
Υπεύθυνοι καθηγητές: κ. Κώτσια Φωτεινή, κ. Μάντζιου Μαριάνθη & κ. Μάντζιος Ευάγγελος









