Αρχική » Ανακοινώσεις » Γενικά » …Χριστού τη Θεία γέννηση να πεί στ’αρχοντικό μας…

…Χριστού τη Θεία γέννηση να πεί στ’αρχοντικό μας…

2

Τα δύο σχολεία στο Ε.Α.Σ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, το Παράρτημα Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου και το Δημοτικό Σχολείο, προετοίμασαν με φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, την οποία υλοποίησαν με τρακ αλλά και ενθουσιασμό,  συναισθηματική φόρτιση αλλά και αναπόφευκτη χαρμολύπη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θ. Μπατάκας, ο Πατέρας Χρήστος Μπούτης ,ο Διευθυντής Ε.Α.Σ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας Σ. Ραφτόπουλος και ο αρχιφύλακας Κ.Αποστολάκης, ο Διευθυντής Π.Ε. Γ. Πολύζος, οι Σύμβουλοι Π. Δήμου και Ι. Δημακόπουλος, εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου κ.ά.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε και στην έναρξη χαιρέτησε η Διευθύντρια Δομών Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Β. Ζησοπούλου, η  οποία μεταξύ άλλων επισήμανε ότι:

  • η εκπαίδευση είναι βασικό, πολύτιμο κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως
  • εκτός από τις γνώσεις, ιδιαίτερα σημαντικές για τους μαθητές των δύο σχολείων είναι η πολιτισμένη συμπεριφορά και η αίσθηση του μέτρου
  • η απαλλαγή τους από προκαταλήψεις σε συνδυασμό με την αλληλέγγυα συνεργασία μεταξύ τους και την πίστη στον Θεό αποτελούν ων ουκ άνευ βάσεις, για να ανοίξουν τα φτερά τους, δηλαδή το πνεύμα και την καρδιά τους προς την αυτοβελτίωση, επομένως προς το «κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν».

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, μαθητές διάβασαν εμπνευσμένα κείμενά τους, ζωντάνεψαν ένα τρυφερό θεατρικό δρώμενο, έντυσαν μουσικά -παίζοντας κιθάρα- και τραγούδησαν με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών εορταστικά τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα, ενώ, ολοκληρώνοντας, δώρισαν στους καλεσμένους συμβολικές δημιουργίες/κατασκευές τους και δέχτηκαν δώρα από την κοινωνική υπηρεσία.

Στη λήξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στους μαθητές και τους καθήλωσε με τα από καρδιάς λόγια του, ως πνευματικού Ποιμένα και Πατέρα, που αφουγκράζεται μεν τα αδιέξοδα της ηλικίας τους και τον πόνο του εγκλεισμού τους, τους διαφωτίζει δε προς τον αναστοχασμό, τη μετάνοια, την καλλιέργεια ψυχικής δύναμης και υπομονής και, ταυτόχρονα, προς την «υγιή», θετική στοχοθεσία και εν γένει στάση για τη ζωή τους στο παρόν και μετά την αποφυλάκισή τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση