6 Φεβ 2014

Προτασεις σχολικων βοηθηματων απο τη μαθητρια Ελπινικη Κοντουλα

Συντάκτης: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ | Κάτω από: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΘΕΤΟ ΛΥΣΕΩΝ-Α.Μπάρλας

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
Περιέχει: Συνοπτική θεωρία. Παρατηρήσεις. Μεθοδολογία. Σχόλια. Ερωτήσεις. Λυμένες ασκήσεις. Διαγωνίσματα. Απαντήσεις των ερωτήσεων και λύσεις των ασκήσεων του Βιβλίου του Μαθητή.
 
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝ.ΓΛΩΣΣΑ(ΣΥΝΤΟΜΟ)-Μ.ΣΑΡΡΗΣ
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΠΑΤΑΚΗΣ
Το βιβλίο αυτό αποτελεί συντομεμευμένη έκδοση του αντίστοιχου βιβλίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Είναι ένα εύχρηστο και οικονομικό βοήθημα. Περιλαμβάνει τις μεταφράσεις των αποσπασμάτων του σχολικού βιβλίου, γραμματική και συντακτική ανάλυσή τους, καθώς και απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου.
 
ΒΙΟΛΟΓΙΑ-Α.ΤΕΝΓΚΟΥΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΠΑΤΑΚΗΣΤο βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας μέσω ερωτήσεων, τις λύσεις των ασκήσεων και των δραστηριοτήτων του νέου σχολικού βιβλίου του προγράμματος 2007-2008, όπως και τις απαντήσεις στα φύλλα αξιολόγησης του βιβλίου του καθηγητή.
 
 
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ Ν.ΓΛΩΣΣΑΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΤο βιβλίο παρουσιάζει πλατιά όλα τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που δίνονται στο αντίστοιχο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ΄ γυμνασίου. Δίνει αναλυτικά και κατανοητά τη θεωρία (με πολλά παραδείγματα), ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν πληρέστατη εικόνα για κάθε φαινόμενο. Περιέχει πολλές εμπεδωτικές ασκήσεις για κάθε υποενότητα (οι αντίστοιχες απαντήσεις τους βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου).
 
 
ΦΥΣΙΚΗ- Α.& Σ.ΣΑΒΒΑΛΑΣ,Χ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΣΑΒΒΑΛΑΣΣτο μάθημα της Φυσικής της Γ Γυμνασίου, ο μαθητής παίρνει μία γεύση από όλη τη φυσική που θα διδαχθεί στο Λύκειο. Σε αυτό το βιβλίο προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο κατανοητές τις έννοιες της Φυσικής. Σε κάθε παράγραφο προηγείται η θεωρία και έπονται οι βασικές ασκήσεις αναλυτικά λυμένες. Ακολουθούν τα θέματα προς απάντηση, στα οποία περιλαμβάνονται ερωτήσεις θεωρίας, ερωτήσεις Σωστού Λάθους, ασκήσεις και προβλήματα. Τέλος, ο μαθητής μπορεί να εξασκηθεί σε αυτά που διάβασε με τα Κριτήρια Αξιολόγησης.
 
 
ΧΗΜΕΙΑ-Κ.ΣΑΛΤΕΡΗΣ

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, που για πρώτη φορά διδάσκονται το μάθημα της Χημείας. Στόχος του είναι η κατανόηση του μαθήματος ώστε οι μαθητές να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τάξης τους. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα ώστε να εμπεδώσουν έννοιες που θα τους φανούν χρήσιμες και στην επόμενη τάξη.
Περιέχει
Θεωρία και ασκήσεις.
Θέματα για απάντηση.

Κριτήρια αξιολόγησης. Απαντήσεις στα θέματατου σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών.

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ-Β.ΡΕΠΑΝΤΗΣ
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει:
– Παρουσίαση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου μέσα από ερωτήσεις-απαντήσεις. 
– Απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου (ερωτήσεις, δραστηριότητες, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, θέματα για συζήτηση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *