Το Γυμνασιο Καρπερού υπο την καθοδηγηση του κ.Αντωνάκη,ΠΕ03  στα πλαισια  περιβαλλοντικού προγράμματος για την ανάπλαση εξωτερικών χώρων ανέλαβε την δενδροφύτευση και την επιλογή λουλουδιών για την διαμόρφωση της εξωτερικής αυλής.

http://www.politeianet.gr/books/9789607563576-giakoumis-charis-potamos-i-akropoli-ton-athinon-triglossi-ekdosi-46088

Απο την Ελπινίκη,  Μαρία και Δέσποινα

ΑΝ  ΘΕΛΕΤΕ  ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΜ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ!

https://docs.google.com/forms/d/1bjO1G5qT7Q3yfbWKYNe36OiKF1R3UY-PC2BQRtE-AZE/viewform

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΠΟΛΥ!

 

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 ο κύριος Παύλος Αμανατιάδης, ο οποίος είναι υπεύθηνος στο ΚΕΣΥΠ Γρεβενων, επισκεύτηκε το σχολείο μας για να μας ενημερώσει για τις αλλαγές που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στις εξετάσεις του Λυκείου.

Επίσης την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ο κύριος Ιωάννης Καψάλης, ο οποίος είναι διατροφολόγος και διαιτολόγος, επισκεύτηκε το σχολείο μας και μας έκανε μια ενημέρωση με θέμα την διατροφή και τον αθλητισμό.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΘΕΤΟ ΛΥΣΕΩΝ-Α.Μπάρλας

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
Περιέχει: Συνοπτική θεωρία. Παρατηρήσεις. Μεθοδολογία. Σχόλια. Ερωτήσεις. Λυμένες ασκήσεις. Διαγωνίσματα. Απαντήσεις των ερωτήσεων και λύσεις των ασκήσεων του Βιβλίου του Μαθητή.
 
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝ.ΓΛΩΣΣΑ(ΣΥΝΤΟΜΟ)-Μ.ΣΑΡΡΗΣ
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΠΑΤΑΚΗΣ
Το βιβλίο αυτό αποτελεί συντομεμευμένη έκδοση του αντίστοιχου βιβλίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Είναι ένα εύχρηστο και οικονομικό βοήθημα. Περιλαμβάνει τις μεταφράσεις των αποσπασμάτων του σχολικού βιβλίου, γραμματική και συντακτική ανάλυσή τους, καθώς και απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου.
 
ΒΙΟΛΟΓΙΑ-Α.ΤΕΝΓΚΟΥΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΠΑΤΑΚΗΣΤο βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας μέσω ερωτήσεων, τις λύσεις των ασκήσεων και των δραστηριοτήτων του νέου σχολικού βιβλίου του προγράμματος 2007-2008, όπως και τις απαντήσεις στα φύλλα αξιολόγησης του βιβλίου του καθηγητή.
 
 
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ Ν.ΓΛΩΣΣΑΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΤο βιβλίο παρουσιάζει πλατιά όλα τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που δίνονται στο αντίστοιχο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ΄ γυμνασίου. Δίνει αναλυτικά και κατανοητά τη θεωρία (με πολλά παραδείγματα), ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν πληρέστατη εικόνα για κάθε φαινόμενο. Περιέχει πολλές εμπεδωτικές ασκήσεις για κάθε υποενότητα (οι αντίστοιχες απαντήσεις τους βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου).
 
 
ΦΥΣΙΚΗ- Α.& Σ.ΣΑΒΒΑΛΑΣ,Χ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣΓ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΣΑΒΒΑΛΑΣΣτο μάθημα της Φυσικής της Γ Γυμνασίου, ο μαθητής παίρνει μία γεύση από όλη τη φυσική που θα διδαχθεί στο Λύκειο. Σε αυτό το βιβλίο προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο κατανοητές τις έννοιες της Φυσικής. Σε κάθε παράγραφο προηγείται η θεωρία και έπονται οι βασικές ασκήσεις αναλυτικά λυμένες. Ακολουθούν τα θέματα προς απάντηση, στα οποία περιλαμβάνονται ερωτήσεις θεωρίας, ερωτήσεις Σωστού Λάθους, ασκήσεις και προβλήματα. Τέλος, ο μαθητής μπορεί να εξασκηθεί σε αυτά που διάβασε με τα Κριτήρια Αξιολόγησης.
 
 
ΧΗΜΕΙΑ-Κ.ΣΑΛΤΕΡΗΣ

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, που για πρώτη φορά διδάσκονται το μάθημα της Χημείας. Στόχος του είναι η κατανόηση του μαθήματος ώστε οι μαθητές να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τάξης τους. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα ώστε να εμπεδώσουν έννοιες που θα τους φανούν χρήσιμες και στην επόμενη τάξη.
Περιέχει
Θεωρία και ασκήσεις.
Θέματα για απάντηση.

Κριτήρια αξιολόγησης. Απαντήσεις στα θέματατου σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών.

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ-Β.ΡΕΠΑΝΤΗΣ
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει:
– Παρουσίαση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου μέσα από ερωτήσεις-απαντήσεις. 
– Απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου (ερωτήσεις, δραστηριότητες, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, θέματα για συζήτηση).

Κλείσαμε θέσεις για την θεατρική παράσταση ‘Φιλάργυρος’ στο εθνικό θέατρο το Σάββατο βράδυ 31/1/2014.

Αυτήν είναι η υπόθεση της θεατρικής παράστασης.

 

Ο τυραννικός Αρπαγκόν καταδυναστεύει την οικογένειά του με την παροιμιώδη τσιγκουνιά του και εξαιτίας της γελοιοποιείται κοινωνικά. Η σύγκρουση με τα παιδιά του κορυφώνεται όταν μαθαίνει ότι ο γιος του είναι ερωτευμένος με την κοπέλα που ο ίδιος ο Αρπαγκόν επιθυμεί να κάνει γυναίκα του. Την ίδια στιγμή η κόρη του αρνείται τον γάμο με τον πλούσιο αλλά ηλικιωμένο γαμπρό που έχει επιλέξει ο πατέρας της. Μπροστά στο αδιέξοδο, μια απρόσμενη αποκάλυψη θα έρθει για να δώσει μια λύση. Είναι όμως ο Αρπαγκόν ικανός να θεραπευτεί από τη νοσηρή κατάσταση της φιλαργυρίας;

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτεί το site

http://www.n-t.gr/el/events/filargyros/

 

Κακούσιος Αλέξανδρος

Κουντούλας Παναγιώτης

24 Ιαν 2014

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!

Συντάκτης: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ | Κάτω από: ΜΑΘΗΤΙΚΑ

Τα παιδιά του γυμνασίου Καρπερού Γρεβενών σας προτείνουν

κάποια παραδοσιακά αθλητικά παιχνίδια,τα οποία μπορούν να

σας κάνουν να χαλαρώσετε και να περάσετε όμορφα τον ελεύθερο

σας χρόνο!Μερικά απο τα παιχνίδια που σας προτείνουμε είναι:

κρυφτό,σπασμένο τηλέφωνο,μακριά γαϊδούρα κ.τ.λ.

 

Για περισσότερες πλήροφορίες μπείτε στο παρακάτω link που

ακολουθεί για να διαβάσετε τις οδηγίες των παιχνίδιων!

 

 

http://athlitikipoed.tripod.com/paradosiaka_pexnidia2.htm

 

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και ελπίζουμε να

μείνετε ευχαριστιμένοι!

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ  ΚΑΤΙ;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

ΤΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ  «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» ΚΑΙ

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ  ΤΟ ¨ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ »  Σ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΣΤΙΣ 15/04/2013.ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ,ΜΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ  ΑΜΙΛΛΑΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΣΚΑΤΗ