Υποστηρικτές Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας με την εκπ/κό Μόκα Ιωάννα είναι υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Αναζητήστε το σχολείο μας στον χάρτη Υποστηρικτών https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2023/xartis-yposthriktwn2023.

 

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Σήμερα Τετάρτη, 8/2/2023 η εκπ/κός Μόκα Ιωάννα μαζί με τους μαθητές του τμήματος Α2, παρακολούθησαν webinar από το saferinternet4kids.gr με θέμα την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Μπορείτε να δείτε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό εδώ.

Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς-γονείς SID 2023

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου (Safer internet Day) 2023 διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και γονείς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/2/2023 ώρα 18:00-19:30.

Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής εδώ.

Google Family Link – Οδηγός για Γονείς

Το Google Family Link είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου της Google, που ενσωματώνει λειτουργίες περιορισμού χρόνου οθόνης και διαχείρισης εφαρμογών. Έτσι οι γονείς μπορούν να διαχειρίζονται και να εποπτεύουν από απόσταση τη δραστηριότητα του παιδιού τους σε φορητούς  υπολογιστές, κινητά και tablet που έχουν λειτουργικό σύστημα Android (Android 5.1 ή νεότερη έκδοση) αλλά και iPhone (iOS9 ή νεότερη έκδοση).
(από το φυλλάδιο του saferinternet4kids.gr – Google Family Link – Οδηγός για Γονείς)

Διαβάστε το φυλλάδιο εδώ.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – λαμβάνουμε δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού εντός και εκτός διαδικτύου!

Μήνυμα από την Συντονίστρια της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr

“Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί,

η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου μας βρίσκει για άλλη μια χρονιά εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Μιας πανδημίας που μπορεί από την μια πλευρά να έφερε την ψηφιακή τεχνολογία πιο κοντά μας από ποτέ, από την άλλη γιγάντωσε τους διαδικτυακούς κινδύνους, όπως είναι ο εκφοβισμός. Στην Ευρώπη, το 44% των παιδιών που είχαν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό πριν από τον Covid-19 ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του lockdown. Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου.

Η Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet έχει φέτος τη χαρά και την τιμή να συνεργάζεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πρόγραμμά του “Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πολιτειότητα” (Digital Citizenship Education), και το οποίο έχει ως στόχο να εξοπλίσει τα παιδιά με τις δεξιότητες και τη γνώση που χρειάζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ενεργά, με σύνεση, με ηθική, με ασφάλεια, και προς όφελός τους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το Συμβούλιο δημοσίευσε δύο ειδικά φυλλάδια με τίτλο «Λάβετε δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού εντός και εκτός διαδικτύου!», και τα οποία περιλαμβάνουν πρακτικές οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και τις κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες που χρειάζεται κάθε πολίτης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου.

Σήμερα, λοιπόν, λαμβάνουμε την τιμή να σας αποστείλλουμε τα φυλλάδια αυτά στην Ελληνική γλώσσα, ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσουν ως εκπαιδευτικούς αλλά και ως γονείς.

Τα φυλλάδια είναι αναρτημένα τόσο στον ιστοχώρο μας (https://saferinternet.gr/index.php?objId=Category82&parentobjId=Page15), όσο και στον ιστοχώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εξής διευθύνσεις:

Να είστε πάντα καλά.

Δρ. Βερόνικα Σαμαρά
Συντονίστρια της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Δημιουργός της ιδέας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου”

Οι συμμετοχές μας στον διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Οι συμμετοχές μας στον διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 από το τμήμα Α2:

  1. Τριανταφύλλου Ε. εδώ
  2. Τσιλίκα Α. εδώ

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2022

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2022 διοργανώνει τη Δευτέρα 7/2/2022 στις 18:00-19:30 το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και γονείς. Φόρμα εγγραφής.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις ενδιαφέρουσες ομιλίες που θα δοθούν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Η διαδικασία για τη βεβαίωση συμμετοχής προβλέπει τη συμπλήρωση ενός ηλεκτρονικού παρουσιολογίου κατά την ώρα της εκδήλωσης, οπότε και θα δοθεί ο σύνδεσμος.

Το eTwinning θα συμμετάσχει με την ομιλία «Διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των αυριανών πολιτών με το eTwinning», Μιχάλης Παρασκευάς, Αντιπρόεδρος ΙΤΥΕ «Διόφαντος», Αναπλ. Καθηγητής, υπεύθυνος δράσης eTwinning.

Διαδικτυακή ενημέρωση από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σήμερα οι μαθητές του τμήματος Γ1 ενημερώθηκαν μέσω  διαδικτύου από την κα Μαρία ΚΟΛΛΙΑ Αστυνόμος Β'[Ε.Κ.] της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους του Διαδικτύου. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την  ενημέρωση η οποία αφορούσε τα παρακάτω θέματα: 

  • Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων – Το βίντεο που προβλήθηκε (από την Καμπάνια ενημέρωσης Europol και Δίωξης για τον σεξουαλικό εκβιασμό σε βάρος παιδιών μέσω διαδικτύου)
  • Διαδικτυακός εκφοβισμός
  • Κίνδυνοι στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης

Οι εκπ/κοί: Παναγιωτή Αγάπη, Μόκα Ιωάννα

IMG 5365

IMG 5366

IMG 5369 1 IMG 5370

IMG 5371

Ενημερωθείτε για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο ∆ιαδίκτυο:

social

τίτλο