«Βροχοποιός»

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 το σχολείο μας παρουσίασε το θεατρικό έργο «Βροχοποιός», ένα από τα διασημότερα έργα του Ρίτσαρντ Νας και υπόδειγμα θεατρικής γραφής και τρυφερότητας.

 

Υπόθεση20160513_090749

Σε ένα χωριό κάποιας δυτικής πολιτείας των Η.Π.Α. ζουν ο χήρος Χάρρυ Κάρρυ, οι δυο γιοι του και η ανύπαντρη κόρη του. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των τριών αντρών της οικογένειας, η Μάγκυ δεν θέλει ούτε βρίσκει σύντροφο. Την ανιαρή ζωή του χωριού έρχεται να ταράξει ο Αστρολέων, ένα κράμα θαυματοποιού και απατεώνα, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί, έναντι αμοιβής, να φέρει βροχή στη δοκιμαζόμενη από παρατεταμένη ξηρασία περιοχή. Ο ξένος διανυκτερεύει στο σπίτι των Κάρρυ, όπου και αναπτύσσεται μια περίεργη ερωτική σχέση ανάμεσα σ’ αυτόν και στη Μάγκυ. Το απρόσμενο τέλος, ο έκδηλος λυρισμός του και η εναλλαγή κωμικών και ρομαντικών σκηνών ανέδειξαν τον «Βροχοποιό» σε ένα από τα πιο πολυαγαπημένα έργα της μεταπολεμικής Αμερικής.

1 Γυμν Καρπενησίου Βροχοποιός

Στο έργο έπαιξαν, με σειρά εμφάνισης, οι μαθητές:

Κώστας Ραυτογιάννης (Χάρρυ),
Βασίλης Τάκης (Γκας),
Γιάννης Καραγκούνης (Τζιμ),
Ζέτα Κωνσταντοπούλου (Μάγκυ),
Ερμής Καραμπάς (Φάιλ),
Σεραφείμ Μπίκας (Σερίφης)
Γιάννης Μοτσιόλας (Αστρολέων)

Την σκηνοθεσία και τα κοστούμια είχαν αναλάβει οι κ.κ.: Ρουμπιέ Αγγελική, Σαΐνη Έρη και Κάντζου Λίτσα, τα σκηνικά-φωτισμούς η κα Αντωνοπούλου Δήμητρα, τον ήχο-μουσική η κα Μόκα Ιωάννα, την επιμέλεια της αφίσας ο κ. Καγιάρας Νίκος, ενώ υποβολείς ήταν οι μαθητές Δέσποινα Στεροπούλου και Ραφαήλ Σουλιώτης.

Διαβάστε τι γράψανε για το έργο:
Ευρυτανικά Νέα

 

Αφήστε μια απάντηση