Αρχική » Ενημέρωση Γονέων » Ενημερωτικό Σημείωμα για τους Γονείς/Κηδεμόνες

Ενημερωτικό Σημείωμα για τους Γονείς/Κηδεμόνες

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητέ γονέα – κηδεμόνα

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κρίνουμε σκόπιμο να επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σε ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα:

1 . Θεωρούμε πολύ χρήσιμη και αναγκαία τη συνεργασία σου με τους δασκάλους του παιδιού σου, τόσο για την ενημέρωσή σου για την επίδοσή τους στα μαθήματα, όσο και για την αντιμετώπιση των τυχόν άλλων προβλημάτων που αναφύονται κατά τη δύσκολη περίοδο της προεφηβείας ή της εφηβείας που διανύουν. Για το σκοπό αυτό κρίνεται απαραίτητη η συχνή επαφή με τους καθηγητές του παιδιού σου κατά τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται στον πίνακα που θα σας αποσταλεί.

2 . Σχετικά με τις απουσίες του μαθητή, πρέπει να έχεις υπόψη σου τα ακόλουθα:

α) Ο μαθητής έχει δικαίωμα να κάνει μέχρι εξήντα τέσσερις (64) αδικαιολόγητες απουσίες (κάθε διδακτική ώρα υπολογίζεται ως μια απουσία). Αν σημειώσει αδικαιολόγητες απουσίες πέρα από το όριο αυτό, απορρίπτεται λόγω ανεπαρκούς φοιτήσεως .

β) Ο μαθητής έχει δικαίωμα να κάνει μέχρι εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες αρκεί οι πέραν των εξηντατεσσάρων (64) να είναι όλες επαρκώς δικαιολογημένες.

γ) Αν ο μαθητής σημειώσει δικαιολογημένες απουσίες πέραν των 114 και μέχρι 164 παραπέμπεται σε ολική κατά Σεπτέμβριο εξέταση λόγω ελλιπούς φοιτήσεως, εκτός από την περίπτωση που στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας πλήρες 15, οπότε προάγεται.

δ) Η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται μόνο από τους γονείς – κηδεμόνες με αίτηση τους αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Σχολείου. Απουσίες μέχρι δύο (2) ημέρες και όχι πέραν των δέκα (10) συνολικά μπορεί ο γονέας – κηδεμόνας να τις δικαιολογήσει με δική του υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλει αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Σχολείου. Όταν ο μαθητής απουσιάσει παραπάνω από δύο (2) ημέρες, η δικαιολόγηση γίνεται μόνο με ιατρική βεβαίωση.

 

Η Διευθύντρια

Γεωργία Κουντούρη


Σχολιάστε

Ο καιρός στην Κάνηθο

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Νοέ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Αρχείο

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων