Οι βραβεύσεις του Γυμνασίου Καμπάνη στον πανελλήνιο διαγωνισμό: “Ποντιακός Ελληνισμός”

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 αντιπροσωπεία των μαθητών του Γυμνασίου Καμπάνη παρευρέθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να παραλάβει τα βραβεία της και να συμμετάσχει στην τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. , το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Ανάμεσα σε 125 σχολικές μονάδες και 1850 δημιουργίες (ποιήματα, διηγήματα, ζωγραφιές, αφίσες, σκίτσα, εφημερίδες, παραμύθια, ταινίες μικρού μήκους, project, τραγούδια, ιστοσελίδες και πολυμεσικές παρουσιάσεις), το Γυμνάσιο Καμπάνη κατάφερε να διακριθεί. Σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς και το Ελληνικό Γυμνάσιο Νυρεμβέργης, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Παραμύθια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Οι μαθητές των τριών σχολείων, ύστερα από πολύμηνη συνεργασία, εικονογράφησαν με  ανανεωτική διάθεση τον μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας, του οποίου η αφήγηση γίνεται στην ποντιακή διάλεκτο. Έτσι, το χρυσόμαλλο δέρας μεταγράφηκε στην ποντιακή σε «Χρυσόμαλλον Ποστ». Επιπλέον, με το τρίτο βραβείο τιμήθηκαν οι μαθητές των τριών αυτών σχολείων στην κατηγορία «Τραγούδια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» για την μελοποίηση αποσπάσματος από το παραμύθι «Το χρυσόμαλλον Ποστ» στην ποντιακή διάλεκτο. Υπεύθυνοι καθηγητές για τις συγκεκριμένες δράσεις από το Γυμνάσιο Καμπάνη ήταν οι κ. Τζήμου Γεωργία, Τζιάλλα Αθανασία, Παπαγεωργοπούλου Παρασκευή και Παπαδόπουλος Μωυσής.

Η αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. κατακλύστηκε από κόσμο καθώς στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν 850 μαθητές και εκπαιδευτικοί (από 49 σχολεία) από 19 νομούς της χώρας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές σημαίνουσες προσωπικότητες ανάμεσα στους οποίους ήταν ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Χατζηκυριακίδης Κυριάκος, Επίκουρος Καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ., ο κ. Πελαγίδης Στάθης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, η κα Ακριτίδου Δήμητρα, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Πασχάλης Στεφάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών,η κα Σαατσόγλου Ελένη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση